تغییر یا ثبات
مطلوب کدام است، تغییر یا ثبات؟
🔹در جوامع انقلابی همواره بار اصلی انقلاب بر شانههای مردم است چرا که این مردم هستند که انقلاب میکنند، آن را حفظ کرده و ارتقاء میبخشند. اگر به هر دلیلی مردم در حاشیه قرار بگیرند موجودیت انقلابها با خطر مواجه خواهد شد بر همین این اساس در جمهوری اسلامی تلاش میشود تا مردم دائما در متن انقلاب حضور داشته باشند. نگه داشتن مردم در متن انقلاب مستلزم نگریستن به ملت به مثابه منبعی از فرصتها و اشتراکها تا تهدیدها و تضادها است که معمولا سرشار از وحدت و گاهی نیز در شرایط اختلافی باشد. هر اندازه بتوان از فرصتها و اشتراکات یک جامعه بهره گرفت به همان اندازه میتوان انتظار پیشرفت را برای آن جامعه داشت.
🔸اما مسئلهای که وجود دارد این است که این وحدت را باید در دل ثبات و حفظ وضع موجود جستوجو کرد و یا آن را در لایههای تغییر بیرون آورد؟ خاصه اینکه جامعه صحنه دائمی کشمکش بین عناصر تغییردهنده با عناصر ثباتزا است.
برخلاف برخی تصورات که انقلاب اسلامی را مانعی بر سر راه تغییرات اجتماعی و سیاسی معرفی میکنند، واقعیت این است اساسا حرکت به شیوه انقلابی ناگزیر از پذیرش تغییرات است، در این مشی سکون و ایستایی جایگاهی ندارد اما این گفته به هیچ وجه به معنی پذیرش مطلق هر نوع تغییری نیست.
🔹باید توجه داشت که در مسیر پیشرفت و توسعه، ثبات و تغییر دو روی یک سکهاند، به واقع برای جامعه ضرورتا نه هر ثباتی مطلوب است و نه هر تغییری؛ چرا که ثبات اگر به ایستایی بیانجامد به زوال متنهی میشود و تغییر اگر بیقاعده اتفاق بیفتد به بیثباتی میانجامد. بنابراین پذیرش هر نوع تغییر یا ثبات تابعی از پیشرفت و توسعه کشور است. اگر تغییرات ثباتزا، در مسیر تعالی و رو به جلو ارزیابی شوند بیدرنگ باید مورد استقبال قرار گیرند وگرنه تغییرات بیثباتکننده، کندکننده و ارتجاعی محلی از اعراب ندارد.
🔸پویایی فقه شیعی و کنشگری آرمانخواهانه و در عین حال واقعبینانه دو بال تغییر بدون زوال و ضربه به ارزشهاست؛ امری که در طی ۱۴۰۰ سال نشان داده است که شیعه از دل تهدیدها فرصت میسازد و از دل هر بحرانی که پیش پایش گذاشتهاند پویاتر و پختهتر به راهش ادامه داده است.
ایران قلب #مقاومت است
سیدحسن نصرالله: ایران قویتر از آن است که با حوادث اخیر به لرزه بیفتد
🔹فوت یک خانم ایرانی در شرایطی که ابعاد آن هنوز روشن نیست، جنجالبرانگیز شد. غربیها شروع کردند به موضع گرفتن. بیش از ۵۰ نفر در جای دیگر کشته شدند اما هیچکس هیچ موضعی نگرفت.
🔹دهها بلکه صدها تلویزیون و لشگری از حسابهای سایبری شروع به تحریک مردم کردند چون ایران که قلب محور مقاومت است، هدف اصلی است.
🔹رسانهها روزهای نخست تصاویری از ایران را منتشر کردند و گفتند ببینید مردم ایران را اما چند روز بعد که میلیونها ایرانی در حمایت از جمهوری اسلامی ایران به خیابان آمدند همه ساکت شدند.
🔹به دوستان ایران در همه جا میگویم که اصلا نگران نباشید ایران قویتر از آن است که بتوانند به آن صدمهای بزنند. خطرناکتر از این مسائل هم پیش آمده است.
🔹کسانیکه روی آمریکا حساب کردهاید اتفاقات اوکراین را ببینید. رئیسجمهورشان درخواست الحاق به ناتو کرد و آمریکا گفت فعلا نه. چون باعث درگیری با روسیه میشود! دوست و دشمن خود را بشناسید مردم. ایران برعکس، از خود هزینه و خون میدهد تا از مردم منطقه دفاع کند.
#سرباز_شماره۳۱۴
#احتکار
✍️ این خاطره ی زیبا از #شهید_بقایی رو از دست ندین
یه حلب 17 کیلویی روغن خریده بودیم. به مجید گفتم: روغن رو از بازار بیار خونه…گفت: شما اینهمه روغن خریدید، اونوقت از من میخواین اون رو بذارم روی دوشم و بیارم خونه؟!!! من از اینکار عار دارم ، چرا میخواین احتکار کنین؟ من که نمیدونستم احتکار یعنی چی، بهشگفتم: مادر! برا مصرف روزمرهی ماست. مجید گفت: خب! دو کیلو؛ سه کیلو؛ نه 17کیلو… امام خمینی فقط برا مصرف روزانه ش مواد خوراکی داره ، شما چرا؟
🌷خاطره ای از زندگی سردار #شهید_مجیدبقایی
📚منبع: کتاب تا چشمهی بقا ، صفحه 29
#سرباز_شماره۳۱۴
تفاوت #کرامت_شهدا و #کرامت_مرتاضهای هندی
پرسشگر گرامی ، نقد اصلی بر ریاضتهای غیر شرعی که موجب به دست آوردن بعضی از تواناییها می شود این است که یک انسان مؤمن - که در قالب عمل به احکام الهى به کمالاتى دست مى یابد هرگز حاضر نیست از این کمالى که به دست آورده، سوء استفاده کند و در راه حرام، آن را به کار گیرد. اما مرتاض ممکن است در اثر ریاضت، توانمندى هایى به دست آورد و در راه غیرصحیح و غیرمشروع از آن استفاده کند. به توضیحات زیر توجه کنید: کرامت و خرق عادت اولیاء:
انسان داراى روحى است که اگر تقویت شود، قدرت تصرف در امور و اشیاى دیگر را به دست مى آورد و کرامت در اصطلاح همان قدرت تصرف در اشیاء و انجام کارهای خارق العاده است. بر این اساس کار مرتاضان و سایر کسانى که کارهاى خارق العاده انجام مى دهند، تا حدودی شبیه کرامت عارفان و صاحبان ولایت تکوینی است.
البته این تصرف اگر چه خرق عادت حساب می شود، ولی در عین حال خارج از نظام علی و معلولی حاکم بر جهان نیست؛ البته علت برخى امور روشن و واضح است، چنان که علت عادى توقف قطار ترمز لکوموتیوران است؛ اما علت برخى از کارها خلاف عادت است، مثل این که کسى با قدرت روحى خود قطار را متوقف مى کند.
روح انسان فرمانده بدن است و کلیه کارهاى بدن سالم تحت فرمان او انجام مى شود. برخى از نفوس به دلیل تمرین ها و ریاضت هاى خاص چنان قوى مى شوند که مى توانند افزون بر بدن خود، در انسان ها و اشیاى دیگر نیز حالت تدبیر داشته باشند.
تقویت اراده و تاثیرگذاری بر اشیاء، جزئى از نظام علت و معلول جهان و نشانه قدرت نفس انسان است؛ زیرا نفس انسان مظهر خداوند است و در صورتى که تقویت شود، توان تصرف و انجام کارهاى خلاف عادت را به دست مى آورد.
تقویت نفس با تمرین هایى که اصطلاحاً ریاضت خوانده مى شود، حاصل مى گردد. ریاضت دو گونه است: ریاضت شرعى که مطابق با شرع و با راهنمایى معنوى ولى الله الاعظم - سلام الله علیه - انجام مى شود؛ و ریاضت هاى غیر شرعى.
پویندگان راه شریعت به مدارج قرب الاهى و ولایت تکوینى نائل مى آیند؛ اما آنان که از روش هاى غیر شرعى بهره مى برند، تنها توان تصرف در برخى امور را به دست مى آورند.
عرفا و مرتاضان از جهت بروز کرامت با هم تشابه دارند و هر دو کارهاى خارق العاده انجام مى دهند، ولی آن که به مقام قرب وارد شد و از خود فانى گردید، در صدد بروز کرامت و کارهاى خارق العاده نیست، و آنچه از وى عیان مى شود، امورى است که از وسعت وجودى اش ریزش مى کند. مرحوم ملاصدرا مى فرماید: و لیس عندنا من شرط الولایة ظهور الکرامة و خوارق العادة.[1]
آرى، برخى انسان ها به واسطه قدرت روحى خود مى توانند کارهاى خارق العاده انجام دهند؛ زیرا نظام عالم براساس علت و معلول است، برخى از علت ها براى ما روشن است و آن ها را علت هاى عادى مى خوانیم و برخى براى ما آشکار نیست و آن ها را خلاف عادت مى پنداریم. کارهاى خلاف عادت این افراد به نفس انسانى ریاضت کشیده منتسب است.
تفاوت قدرت تصرف عارفان و مرتاضان:
1. عارف به مقام قرب بار یافته، براساس دستورهاى شرعى به مقامى رسیده است که مى تواند کارهاى خدایى انجام دهد. امام صادق (ع) مى فرماید: العبودیة جوهرة کنهُ ها الربوبیة، فما فُقد فى العبودیة وُد فى الربوبیّة و ما خفى عن الربوبیّة أُصیب فى العبودیة؛[2] بندگى گوهرى است که حقیقت آن مقام ربوبیت [تصاحب در امور] است. پس آنچه در بندگى پنهان است، در مقام ربوبیت یافت مى شود و هر آنچه در مقام ربوبیت پنهان باشد، با بندگى حاصل مى شود.[3] رب به معناى مالک و صاحب است که در آنچه تحت تصرفش است، قدرت تصرف دارد. بدین اعتبار یکى از اسماى حسناى حضرت حق رب (صاحب اختیار تمام موجودات) است.
مقام ربوبیت، یعنى مقام تصرف در امور و اشیا. روایت شریف مى گوید: آن که به مقام بندگى راه یافت، داراى گوهرى مى شود که مى تواند در امور و اشیا تصرف داشته باشد؛ به عبارت دیگر، حقیقت و کنه بندگى مقام ربوبیت است و آن که بنده شد، آقاى جهان و مظهرى از اسم رب خداى جهانیان مى گردد.
ظاهر بندگى در دنیا اظهار و ابراز ذلت و عجز است و باطن آن آقایى. بنابراین، آن که به مقام قرب الاهى راه یافت، توان تصرف در امور و اشیاى بیرون از خود را به دست مى آورد. عرفا براساس همین مقام کارهاى خارق العاده انجام مى دهند؛ اما مرتاضان باتمرین هاى خلاف شرع نفس خود را تقویت مى کنند.
2. هدف عرفا بروز کرامت نیست. هدف آن ها بندگى خدا و دعوت مردم به توحید و بندگى خداوند متعال است و کراماتشان در جهت دعوت مردم به ماوراى طبیعت و حقایق معنوى یا کمک به رفع مشکلات مردم تحقق مى یابد. در حقیقت مَثَل آن ها مَثَل ظرف لبریز از آب است که گاه آب از آن سرازیر مى شود؛ اما هدف مرتاضان رسیدن به شهرت یا تقویت نفس است.
3. عرفا بسته به درجه قربشان داراى قدرت تصرف و کارهاى خارق العاده متنوع و گسترده اند؛ زیرا آن ها خدایى شده اند وخداى عالم نامحدود است. پس هر چه بهره آن ها از فیض الهى بیش تر باشد، قدرت بیش ترى دارند. در حالى که مرتاضان از قدرت محدود و کارهایى با تنوع اندک بهره مى برند؛ مثلاً آن ها نمى توانند مرده زنده کنند، ولى عارف بالله با اجازه الاهى مرده زنده مى کند.
4. تمام کارهاى عارفان با توجه به اجازه و رضایت الاهى براساس شرع و فضائل اخلاقى است؛ بدون اجازه الاهى به هیچ کارى دست نمى زنند و در همه حال بنده اویند. مقام آن ها مقام فناى فى الله و بقاى بالله است؛ برخلاف مرتاضان که براساس خواهش نفس کار مى کنند و چه بسا کارهاى خلاف اخلاق نیز انجام مى دهند.
5. کارهاى مرتاضان بر آموزش وتمرین استوار است و انجام هر کارى با آموزش و تمرین و پشتکار فرد میسر مى شود؛ اما عارف بر اساس بندگى و مقام قرب داراى قدرت تصرف مى شود و در این جهت از کسى آموزش خاصى نمى بیند.
نکته پایانی:
در زمان امام صادق(ع) شخصى مدّعى بود که قادر است از اشیایى که دیگران پنهان کرده اند، خبر دهد. مردم برای سرگرمى و تفریح، از راه هاى مختلف وى را امتحان کردند و او برخلاف انتظار حاضران، به خوبى از پس امتحانات برآمد. خبر به امام صادق(ع) رسید.
حضرت دست خود را مشت کردند و از او پرسیدند: در دست من چیست؟ او بعد از لحظاتى تأمل و تفکر، با حالت تحیّر به امام خیره شد. امام پرسید: چرا جواب نمى دهى؟ گفت: جواب را مى دانم؛ ولى در تعجبّم شما از کجا آن را آورده اید! آن شخص ادامه داد: در تمام کره زمین، همه چیز مسیر طبیعى خود را مى پیماید؛ فقط در یک جزیره، مرغى دو عدد تخم گذاشته که یکى از آن ها مفقود شده؛ آنچه در دست تو است، باید همان تخم باشد! حضرت او را تصدیق کردند. آنگاه از او پرسیدند: چگونه به اینجا رسیدى؟ جواب داد: با مخالفت با هواى نفس؛ هر چه دلم خواست، خلافش را انجام دادم.
حضرت از او خواست که مسلمان شود. جواب داد: دوست ندارم. امام فرمود: مگر قرار نبود با هواى نفست مخالفت کنى؟ تو طبق عهد خودت، الآن باید مسلمان شوى؛ چون دوست ندارى مسلمان شوى. او که هم به قدرت معنوى امام پى برد و هم در مقابل استدلال امام، پاسخى نداشت، مسلمان شد.
چندی نگذشت که قدرت روحى خود را از دست داد. به سراغ امام آمد و زبان به شکوه گشود: قبلاً که مسلمان نبودم این قدرت را داشتم و الآن که خدا را پذیرفتم، قدرتم را از دست داده ام! این چه دینى است؟! امام فرمود: تاکنون متحمّل زحمتى شده بودى و خداوند در همین عالم، مزد زحمت تو را مى داد و بعد از دریافت مزد، طلبى از خدا نداشتى؛ چون با خدا بیگانه بودى.
هنری نیست که صبح تا شب از گاو و گوسفند گم شده مردم خبر دهی و بدین کار تعجّب آنها را برانگیزی. از حالا، آنچه را عمل مى کنى، خداوند براى جایى که به آن نیازمندى، ذخیره مى کند و آنچه قبلاً داشتى، براى رسیدن به سعادت ابدى، سودى به تو نمى رساند.[4]
در این زمینه داستان های فراوانی از کرامت اولیای خدا اعم از معصومین (ع) و غیر معصومین وجود دارد که در این مقال نمی گنجد.
[1] (مفاتیح الغیب، ص 488)
[2] مصباح الشریع، ص 597، باب صدم
[3] شرح فارسى مصباح الشریعة و مفتاح الحقیقة، عبدالرزاق گیلانى، تصحیح دکتر سید جلال الدین محدث(ارموى)، ج 2، ص 537-536.
[4] (مصباح یزدى، عرفان اسلامی، ص 241)
#سرباز_۳۱۴
ممکن است این مطلب هم برای شما مفید باشد:
#ريا
ضت_نفس-مبارزه با نفس
#ریشه
#اخلاق_عرفان
#خودسازی
مراحل خودسازی
#تزکیه_نفس
#ریاضت_نفس
#وصیت_شهدا
#امام_حسن(ع)
◾️◾️◾️◾️
?پرسش:
?چرا پیکر مطهر امام حسن(ع) را تیر باران کردند؟
✍️پاسخ:
✅ داستان جان گداز تیرباران کردن جنازه ی امام حسن(ع) در میان شیعه معروف است و بسیاری از بزرگان آن را ذکر کرده اند. برای اولین بار ابن شهر آشوب مازندرانی به نقل ازکتاب ربیع الابرار زمخشری که از اهل سنت بوده، روایت کرده است.
?وی می نویسد:«و رموا بالنبال جنازته حتی سل منها سبعون نبلا»؛[۱] جنازه ی آن حضرت را تیرباران کردند، تا جایی که هفتاد چوبه ی تیر به تابوت آویخته شد. - البته ما در ربیع الابرار چاپ جدید آن را نیافتیم در حالی که در روض الجنان که خلاصه آن کتاب است این عبارت موجود می باشد، پس احتمالا در چاپ های بعدی آن را حذف کرده اند- این عبارت را ابن شهر آشوب به دنبال عبارتی که دیگران، از جمله شیخ مفید در باره وصیت آن حضرت ذکر کرده اند، آورده است، ولی خود مفید آن را ذکر نکرده است.
?شیخ عبّاس قمی نیز از صاحب مناقب(ابن شهر آشوب) نقل می کند که: جنازه امام حسن(ع) را تیرباران کردند و هنگام دفن هفتاد چوبه تیر از آن بیرون آوردند.[۲] علامه مجلسی نیز به دنبال نقل کلام شیخ مفید آن را از قول ابن شهر آشوب بیان کرده، ولی در باره آن اظهار نظری نکرده است.[۳]
?اکنون برای روشن شدن این موضوع به وصیت امام حسن(ع) مبنی بر دفن آن حضرت کنار رسول خدا(ص) که آن را اساس و بهانه این جسارت دانسته اند می پردازیم.
?در تاریخ نقل شده است، امام حسن مجتبی(ع) در وصیت خود به امام حسین(ع) فرمودند؛ جنازه مرا کنار قبر پیامبر دفن کنید؛ چون من سزاوارتر هستم از کسانی که بدون اجازه وارد شدند…، ولی اگر مشکلی پیش آمد، راضی به خون ریزی نیستم، بلکه جنازه مرا به بقیع ببرید و کنار مادر بزرگم(فاطمه بنت اسد) دفن نمایید.
?این مطلب در بیشتر منابع اهل سنت آمده است از آن جمله؛ الاستیعاب،[۴] انساب الاشراف،[۵] تاریخ یعقوبی،[۶] و ابن اعثم کوفی در الفتوح.[۷] در کتب شیعه هم برای اولین بار در امالی شیخ طوسی، نقل شده است که آن حضرت به امام حسین(ع) در ضمن وصیت خود فرمود:«…وَ أَنْ تَدْفِنَنِی مَعَ جَدِّی رَسُولِ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ) فَإِنِّی أَحَقُّ بِهِ وَ بِبَیتِهِ مِمَّنْ أُدْخِلَ بَیتَهُ بِغَیرِ إِذْنِهِ»؛[۸] مرا کنار جدم رسول خدا به خاک بسپارید؛ زیرا من به او خانه اش سزاوارترم از کسانی که بدون اجازه او وارد خانه اش شدند.
#طبیبی_حسین
#شهدا_به_زبانی_دیگر
#شهــدابہزبانےدیــگر ?
Even if we stop moving and stop fighting, God will preserve His holy religion in any way. The problem is that we have to make sure we don’t fall behind.
#Martyr_Martyr_Toki
?اگر چه ما از حرکت بایستیم و از #جنگ دست برداریم ،
خداوند به هر نحوی #دین_مقدسش را حفظ خواهد کرد.
مسئله این است که ما باید کاری کنیم که از #قافله_عقب نمانیم.
? #شهید_توکی
#وصیت_شهدا
#سرباز_۳۱۴
#شهدا_حجاب
خدايا!
اگر ميدانستم با مرگ من يک دختر
در دامان حجاب مےرود،
حاضربودم هزاران بار بميـرم!
تا هزاران دختر در دامان حجاب بروند… ?
#شهید_برونسی
پن: حجابشیریناست
#سرباز_۳۱۴
#دعای_مرگ
اَي كاش دعاي مرگ برای دیگر ملتها از دهان ايرانيان بيوفتد ، ای کاش جمعه به جمعه برای نیمی از جهان ارزوی مرگ و نیستی نکنیم تا اينقدر مملكتمان دچار مرگ و غم و عزا نشود ، همان انرژي منفي كه بعد هر نماز از حلقوم ایرانیان هیجان زده در مياید، عاقبت به سر ايرانيان برمي گردد ، كاش بعد هر نماز در مساجد ارزوي بركت و إيمان و يكتا پرستي براي تمام دنيا مي كرديم تا شاید قطره ای از این دریای انرژی مثبت به خودمان بازگردد.
ﺷﻨﺒﻪ ﻫﺎ : ﮐﻠﯿﻤﯽ ﻫﺎ ﻭﺍﺳﻪ ﺳﻼﻣﺘﯽ ﻫﻤﻪ ﺩﻋﺎ ﻣﯿﮑﻨﻦ!
ﯾﮑﺸﻨﺒﻪ ﻫﺎ : ﻣﺴﯿﺤﯿﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﻫﻤﻪ ﺍﻧﺴﺎﻧﻬﺎ ﺁﺭﺯﻭﯼ ﺷﺎﺩﯼ ﻣﯿﮑﻨﻦ!
ﺩﻭﺷﻨﺒﻪ ﻫﺎ : ﺯﺭﺗﺸﺘﯽ ﻫﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﻫﻤﮕﺎﻥ ﺁﺭﺯﻭﯼ ﻋﺸﻖ ﻭ ﻧﯿﮑﯽ ﻣﯿﮑﻨﻦ!
ﭘﻨﺠﺸﻨﺒﻪ ﻫﺎ: ﺑﻮﺩﺍﺋﯽ ﻫﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺻﻠﺢ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺩﻋﺎ ﻣﯿﮑﻨﻦ!
ﺟﻤﻌﻪ ﻫﺎ : ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻫﺎ ﻣﯿﺮﻥ ﻧﻤﺎﺯ ﺟﻤﻌﻪ ﻭﺍﺳﻪ ﻧﺼﻒ ﺩﻧﯿﺎ ﺁﺭﺯﻭﯼ ﻣﺮﮒ ﻣﯿﮑنند …
این جوک نیست . خنده دار نیست. درده
❇️پاسخ:
1⃣در تمام ادعیه ها مخصوصا ادیان آسمانی محوریت دعاها نوع انسان و بشریت است ، ادعیه شیعه که از ادیان آسمانیست نیز از این قاعده مستثنی نیست ، ادعیه هایی که بر شیعه وارد شده غالبا برای کل بشریت و فارغ از دین جغرافیا و رنگ و زبان است بروز ترین و قریب العهد ترین آنها دعای هر فریضه ماه رمضان است.
اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلی اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ
خدایا بفرست بر خفتگان در گور نشاط و سرور
اَللّهُمَّ اَغْنِ کُلَّ فَقیرٍ اَللّهُمَّ اَشْبِعْ کُلَّ جایِعٍ اَللّهُمَّ اکْسُ کُلَّ عُرْیانٍ
خدایا دارا کن هر نداری را خدایا سیر کن هر گرسنه ای را خدایا بپوشان هر برهنه را
اَللّهُمَّ اقْضِ دَیْنَ کُلِّ مَدینٍ اَللّهُمَّ فَرِّجْ عَنْ کُلِّ مَکْرُوبٍ اَللّهُمَّ رُدَّ
خدایا ادا کن قرض هر قرضداری را خدایا بگشا اندوه هر غمزده را خدایا به وطن بازگردان هر
کُلَّ غَریبٍ اَللّهُمَّ فُکَّ کُلَّ اَسیرٍ اَللّهُمَّ اَصْلِحْ کُلَّ فاسِدٍ مِنْ اُمُورِ
دور از وطنی را خدایا آزاد کن هر اسیری را خدایا اصلاح کن هر فسادی را از کار
و ….
2⃣قاطبه دعای مسلمانان برای همه مردم است. مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسراییل ربطی به مردم آمریکا و اسراییل ندارد ربطی به مردمی با ادیان یهودی و مسیحی و کلیمی ندارد ، خود یهودی ها رژیم صهیونیستی و کارهای آن رژیم فاسد را قبول ندارند ، براستی چه سیاست هایی در جهان همچون سیاست های آمریکا و اسراییل منفور است؟ بعنوان مثال ؛
- صدها نفر از مردم اسپانیا در اعتراض به سیاستهای آمریکا همزمان با سفر رئیسجمهوری این کشور به اسپانیا مقابل سفارت واشنگتن در مادرید تجمع کردند.
- گروهی از مردم هیروشیما در آستانه سفر رئیسجمهوری آمریکا به این شهر علیه وی تظاهرات کردند.
و …
بلکه مراد مرگ و حکومت و سیایت و حاکمان ظالم است و این خود دعایی جهانی است برای همه مظلومان تاریخ تا شر این کودک کشان ظالم و داعش مروران غاصب شرشان از سر همه مردم دنیا برداشته شود. پس آرزوی مرگ کردن برای دشمنان بشریت دعا در حق همه انسانهای روز زمین است.
3⃣ باید گفت:
شنبه ها یهودیهای اسراییل زن ها و بچه های بی گناه فلسطینی رو میکشن ! و داعش رو به وجود میارند و ازش حمایت می کنند
یک شنبه ها مسیحی های اروپایی حمایت میکنن از آدم کشای اسراییلی! و افراطی ها ، تا در سوریه و لبنان و …
دوشنبه ها زرتشتی ها سکوت کردن کلاّ !
پنج شنبه ها بودایی ها کلاً به کسی کاری ندارن فقط برای صلح جهانی، مسلمونای میانمار رو زنده زنده آتیش میزنن!
و بیشتر ما مسلمونا از مظلوم دفاع می کنیم و از ظالمها ابراز انزجار میکنیم.
مرگ بر آمریکا
مرگ بر اسرائیل
مرگ بر انگلیس
و این آرزوی مرگ برای مردم این کشورها نیست بلکه آرزوی مرگ برای سران این کشورهاست که در حال خیانت به جهان و انسانیت هستند و برای نابودی ظلم و استکبار است.
#سرباز_۳۱۴
#ادیان
اگر دین مانع پیشرفت نیست، پس چرا اکثر کشورهای دینی عقب ماندهاند؟
❇️پاسخ:
1⃣ شهید مطهری در مقدمه کتاب انسان و سرنوشت توضیح میدهند که علت عقب ماندگی “دین” نیست بلکه “فهم غلط از دین” است
مثلا فهم نادرست از انتظار فرج باعث تنبلی و سکون میشود و انسان و جامعه را از رشد باز می دارد اما وقتی انتظار سازنده باشد حرکت و تمدنسازی شکل میگیرد
2⃣ کشورهای اسلامی زمانی دارای تمدن بود و بر تمام جهان تاثیرگذار بود عمده عالمان تمدنساز دیندار هم بودند حتی در دنیای مدرن نیوتن و انیشتین دیندار بودند و این نشان میدهد که دینداری مانع پیشرفت نیست
3⃣ در همین تجربه انقلاب یافتیم مجاهدان دیندار در پیشرفت کشور نقش داشتند نه روشنفکران سکولار آیا یک نقش مثبت از ملکمخان و تقیزادهها سراغ دارید اما از شهید فخریزادهها و حاج قاسم ها دیدید چه کردند این یعنی تمدن سازی جهادی ودیندارانه.
#سرباز_۳۱۴
#فهمیدن_محرم
امام به گریه نیاز نداره
عده ای با ژست روشنفکری دینی میگویند:
امام حسین(ع) شهید نشد که ما گریه کنیم و توی سر وکله بزنیم باید راه حسین را شناخت حسین به این عزاداریها نیاز نداره
❇️پاسخ:
این حرف درستی است که امام حسین(ع) به گریه ما نیاز ندارد.
خداوند هم به نماز و عبادت ما احتیاجی ندارد پس انجام ندهیم؟!
اصلا اینجا حرف از نیاز امام حسین(ع) به عزاداری ما نیست. این شبهات با حرفهای قشنگ دینی مخلوط میشود.
کسانی که ادعای روشنفکری دینی دارند
به این سوال جواب دهند:
چرا امام موسی کاظم(ع) که خودشان امام معصوم هستند برای #امام_حسین(ع) عزاداری میکردند؟
امام رضا(ع): هر گاه ماه #محرم فرا میرسید، پدرم (موسی بن جعفر علیه السلام) دیگر خندان دیده نمیشد و غم و افسردگی بر او غلبه مییافت تا آن که ده روز از محرم میگذشت، روز دهم محرم که میشد، آن روز، روز مصیبت و اندوه و گریه پدرم بود.
?امالی صدوق، ص 111
یا چرا امام صادق(ع) از قول پدرشان میفرمایند:
پدرم امام باقر(ع) به من فرمود: ای جعفر ! از مال خودم فلان مقدار وقف نوحه خوانان کن که به مدت ده سال در «منا» در ایام حج، بر من نوحه خوانی و سوگواری کنند.
?بحار الانوار، ج 46، ص .220
گریه بر حسین(ع)، گریه اعتراض به ظلم است.
گریه بر محبت حسین(ع)
مگر در زیارت عاشورا نمیخوانیم که با محبت حسین(ع) به خدا نزدیک میشویم
با حرفهای به ظاهر قشنگ، دنبال تحریف و تخریب روضه #امام_حسین (ع) هستند و تازه خود را اسلام شناس و امام شناس هم معرفی میکنند.
التماس تفکر
#سرباز_۳۱۴
#طبیبی_حسین
#الگو #حضرت_فاطمه
در ایران #روز_زن برابر با #میلاد فاطمه زهرا است.
حکومت جمهوری اسلامی سعی کرده که او را بدل به الگوی زنان ایرانی بکند. و اما فاطمه کیست؟ او در 9 سالگی به عقد علی بن ابی طالب در آمد و در 18 سالگی به روایت شیعیان کشته شد. در این مدت هم پنج فرزند به دنیا آورد که یکی از آنها پیش از تولد سقط شد. کسی که در کودکی یعنی 9 سالگی ازدواج کرده و تا 18 سالگی مدام درگیر بارداری بوده، چه کار مفیدی انجام داده که الگوی زن ایرانی باشد؟ البته زن ایده آل از نظر جمهوری اسلامی جز این نیست! زنی که در پستو باشد و … و فرزند آوری کند.
?پاسخ به شبهه?
? از مصیبتهای فضای مجازی، وجود چنین افراد بی سواد و بی منطقی است که با اعتماد به نفس کامل در هر موضوعی اظهار نظر می کنند و بدتر از آن، افرادی هستند که این اظهار نظر های سست و سخیف را می پسندند و در فضاهای دیگر منتشر می کنند!
✳️ نه حضرت زهرا(سلام الله علیها) و نه #زنان_ایرانی در جمهوری اسلامی، پستو نشین نبوده اند و حضور فعال و مؤثری در جامعه داشته اند. نگاهی به آمار زنان تحصیل کرده، معلم، استاد دانشگاه، هیئت علمی، کارمند، مدیر و وزیر بی اندازید!
❌ البته زن از نظر اسلام و جمهوری اسلامی، آن زنی نیست که امثال شما دوست دارید.
? از نگاه شما مادر شدن و #تربیت_فرزند صالح عیب است. شما می پسندید که زن بدون هیج قید و بندی ابزار کامجویی مردان باشد که اسلام با این مسئله مخالف است. از نظر شما زن خوب، زنی است که زیبا تر و خوش اندام تر باشد، نه زنی که با اخلاق تر و انسان تر!
⁉️ به عقیده ما، حضرت زهرا (سلام الله علیها)، یک انسان کامل است؛ یعنی کسی که توانسته تمام ظرفیتها، استعدادها و کمالات نفسانی خود را در بالاترین سطح کسب کند. کسی که دارای تمام فضائل اخلاقی است. اگر چنین زنی الگو نباشد، چه کسی را الگو قرار دهیم؟ پیشنهاد شما چیست؟ یک بازیگر؟ یک خواننده؟ یک ورزشکار؟
✳️ الگو شدن حضرت زهرا (سلام الله علیها) اراده جمهوری اسلامی نیست؛ بلکه چیزی است که در طور تاریخ 1400 ساله اسلام توسط زنان و مردان مسلمان مورد توجه بوده است.
? و حتی در حدیث معتبری از #حضرت_بقیة_الله_الاعظم امام زمان که خود انسانی کامل و امام معصوم است آمده است: إنَّ لِي في إبنَةِ رَسولِ اللّه ِ اُسوَةٌ حَسَنةٌ ؛ همانا دختر رسول خدا (فاطمه) براى من سرمشقى نيكو است.
? الغيبه ، طوسى ، ص 286 .
✳️ شما اگر مسلمان هم نباشید، در سیره حضرت زهرا (سلام الله علیها) نمونه های فراوانی از اخلاق و انسانیت یافت می شود که بتوانید آن را الگوی خود برای داشتن حیاتی انسانی قرار دهید:
? حضرت فاطمه، دختر پیامبر خدا بود که در جامعه زمان خویش بالاترین جایگاه اجتماعی را داشت؛ اما او به هیچ وجه از جایگاه پدرش سوء استفاده نکرد و در کمال ساده زیستی و پرهیز از تجمل گرایی زندگی کرد. لباس سادة وصله دار می پوشید و طلا و جواهری به خود آویزان نمی کرد.
? به شدّت اهل انفاق بود به نحوی که در شب ازدواجش، لباس عروسی اش را بخشید، درآمد باغ فدک که هدیه پدرش بود را کاملاً بین فقرا توزیع می کرد و داستان غذا دادنش به مسکین و یتیم و اسیر نیز معروف است.
?در احترام و محبّت و خدمت به پدرش، آنقدر تلاش می کرد که پدر او را «امّ ابیها» یعنی «مادر پدرش» نامید.
? به شدّت با حیا و عفیف بود و شخصیت انسانی خود را با زیبایی ها و جذابیت های زنانه اش معاوضه نکرد.
?او مادری نمونه بود و فرزندانی تربیت کرد که هرکدام اسوه های اخلاق و انسانیت بودند و پسرانش در راه مبارزه با ظلم و ستمگری به شهادت رسیدند.
? در عبادت و بندگی پروردگارش کم نمی گذاشت و همیشه اول از همه برای دیگران دعا می کرد.
? او پستو نشین نبود؛ بلکه در زمان حیات پدرش در جنگها به یاری او می رفت و پس از رحلت پدرش، برای احقاق حق خود همسرش(در ماجرای غصب اموال و غصب حکومت همسرش) به میدان آمد و با شخصیت هایی مقابله کرد که تمام جامعه اسلامی در آن زمان، از ترس آن افراد دهان خود را از بیان حق بستند.
اما اگر مسلمان هستید، باید بدانید که:
? حضرت زهرا (سلام الله علیها) یکی از شخصیت های مورد اشاره در آیه تطهیر،آیه مباهله، آیه مودّت، آیه نور، آیه «فی بیوت اذن الله» و … است و این آیات در شأن و مقام او نازل شده.
?سوره انسان و سوره کوثر در شأن ایشان نازل شده است.
? او دارای مقام عصمت و علم است.
? سخنان حکمت آمیز و وحی گونه ی بسیاری از او به جای مانده است.
?روایات بسیاری درباره جایگاه بلند او در قیامت و بهشت و مقام شفاعت او وجود دارد.
? همه این موارد، نشان می دهد که او یک انسان معمولی نبوده بلکه شخصیتی است که هر رفتارش می تواند سرمشق دیگر انسانها باشد.
این متن، توان ارائه توصیفی جامع از شخصیت برجسته حضرت زهرا (سلام الله علیها) را ندارد، لذا اهل تحقیق را به مطالعه آثار زیر دعوت می کنیم:
? فاطمه بانوی بهشتی؛ محمد جعفر امامی.
? زندگینامه صدیقه کبری فاطمه زهرا، شهید سید عبدالحسین دستغیب.
? اخلاق حضرت فاطمة، محمد مهدی تاج لنگرودی.
? فاطمه زهرا بانوی نمونه اسلام، ابراهیم امینی.
خدمات حضرت زهرا
————————–
#سرباز_۳۱۴
?sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج?
#آریایی
ما که عرب نیستیم، چرا ما باید از پیغمبر و امام عربی تبعیّت کنیم؟
عرب نمیپرستیم اریایی هستیم
? پاسخ به شبهه?
چکیده: اين گونه سخنان ملي گرايانه و ناسيوناليستي، ريشه در تعصّبات کور و نامعقول و جاهلانه دارد؛ و هیچ عاقلی به خود اجازه نمی دهد که چنین نگرش ضدّ عقلی و ضدّ انسانی در مغزش راه یابد، کجا رسد که آن به زبان آورد. بانی این همه جنگ و ستیزهای اقوام و نژادها، در طول تاریخ نیز محصول مغز معیوب این گونه افراد بیمار دل و شیطان صفت بوده است…
پرسش و پاسخ›تاریخ و سیره
یکی از اساتید دانشگاه می گفت:« ما که عرب نیستیم، چرا ما باید از پیغمبر و امام عربی تبعیّت کنیم؟» چه پاسخی به چنین افرادی باید داد؟
ما کسی را به خاطر عرب بودنش ارج نمی نهمیم. نه عقل چنین حکمی کرده و نه اسلام از کسی خواسته که دیگری را به خاطر زبانش تکریم کند؛ بلکه آیات قرآن کریم به صراحت بیان داشته اند که زبان و قوم و قبیله و نژاد ملاک برتری نیستند. « يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثى وَ جَعَلْناكُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ خَبيرٌ ــــ اى مردم، ما شما را از مرد و زنى آفريديم و شما را شعبه شعبه و قبيله قبيله گردانيديم تا با يكديگر شناسايى متقابل حاصل كنيد. همانا گرامی ترین شما نزد خدا پرهيزگارترين شماست. بىترديد، خداوند علیم و خبیر است.» (حجرات: 13) از منظر عقل، زبان امری اعتباری و قراردادی است که فی حدّ نفسه ارزشی ندارد و صرفاً ابزاری است برای تفهیم و تفاهم بین انسانها. آنچه ما ارج می نهیم و باید هم ارج بنهیم، کلام خدا و کلام انبیاء و ائمه(ع) می باشد ؛ حال به هر زبان که باشند؛ آن پیام می خواهد در تورات عبری باشد یا در صحف سریانی باشد، یا در کتب فارسی باشد یا … ، برای ما محترم است. مهمّ این است که حاوی پیام خدا باشد برای انسان؛ حال می خواهد از زبان نوح و ابراهیم و موسی و عیسی و دانیال و امثال این انبیای غیر عرب برآمده باشد یا از زبان پیامبری عربی باشد. آنچه ارزش ذاتی دارد، حقیقت پیام خداست که در قرآن کریم و سایر کتب آسمانب تحریف نشده و کلام معصوم منعکس گشته است. عاقلان دانند که معنا، عربی و فارسی و انگلیسی ندارد؛ آنچه به این عناوین خوانده می شوند، الفاظ هستند نه معانی. الفاظ نیز ابزارهایی بیش نمی باشند. هیچ عاقلی در پی لفظ نیست، بلکه عاقلان از در لفظ دنبال معنا می گردند. در منظر عقل سلیم، که دين واحد الهی ـ از آدم تا خاتم ـ بر آن مبنا نهاده شده است ، ملاک کرامت انسان، رنگ، نژاد، زبان، مليت، جنسيت و اموري از اين دست نيست. تعصب نسبت به اين امور، تعصبی سفیهانه و جاهلانه است که عقل سلیم آن را نفي می کند. خدا، خدای همه است و انسان ، انسان است؛ می خواهد عربی حرف بزند یا فارسی یا ترکی یا کردی یا انگلیسی یا … . هیچ کسی عرب یا عجم به دنیا نمی آید؛ اگر همین استاد دانشگاه شبهه افکن و همکار ابلیس نیز در خانواده ای عرب بزرگ می شد، عرب زبان می گشت؛ کما اینکه اگر آن عرب در خانواده ای فارسی زبان بزرگ می شد، پارسی زبان بود. از منظر عقل سلیم، ارزش بالذّات فقط برای خداست؛ و میزان ارزش مخلوقات نیز به میزان نزدیکی آنها به خداست. این همان پیام عقلی است که خداوند متعال نیز در قرآن کریم، به عنوان ملاک انسانيت و کرامت انسان، معرفي نموده است: « يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثى وَ جَعَلْناكُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ خَبيرٌ ــــ اى مردم، ما شما را از مرد و زنى آفريديم و شما را شعبه شعبه و قبيله قبيله گردانيديم تا با يكديگر شناسايى متقابل حاصل كنيد. همانا گرامی ترین شما نزد خدا پرهيزگارترين شماست. بىترديد، خداوند علیم و خبیر است.» (حجرات: 13) پیامبر خدا و امام معصوم، نه عرب است و نه عجم، بلکه انسان کامل و الگوی انسان است که با هر کسی مواجه شود، به زبان خودش حرف می زند. این ویژگی تمام انسانهای کامل است که با هر کس مواجه شوند زبانش را می دانند. لذا موسای مصری به مدین می رود و مدینی حرف می زند. یوسف کنعانی به مصر می رود و مصری سخن می گوید. دانیال غیر ایرانی به ایران می آید و ایرانی سخن می گوید و … . در باره ی رسول خدا(ص) و ائمه(ع) نیز روایات تاریخی متعدّدی در دست است که آن بزرگواران، با افراد غیر عرب با زبان خودشان تکلّم می نمودند بی آنکه آن زبانها را از کسی آموخته باشند.به عنوان نمونه، به روایتی در این باب اشاره می کنیم : قطب الدين راوندي در کتاب الخرائج و الجرائح از محمد بن فضل هاشمي روايت کرده است که بعد از شهادت امام موسي کاظم عليه السلام، از آنجا که بسياري از مردم در مورد امامت امام رضا عليه السلام در ترديد بودند، امام در مجلسي در بصره در جمع بزرگان شيعه و زيديه و معتزله و بزرگان اهل کتاب، در ضمن مباحثات و مناظرات و ارائه معجزاتي به اثبات امامت خود مي پردازد. حتي با بزرگان اهل کتاب نيز با تورات و انجيل و زبور خودشان احتجاج مي کند. در ضمن این روایت تاریخی آمده است: « …فقال لهم الرضا ع لا تفرقوا فإني إنما جمعتكم لتسألوني عما شئتم من آثار النبوة و علامات الإمامة التي لا تجدونها إلا عندنا أهل البيت فهلموا مسائلكم فابتدر عمرو بن هذاب فقال إن محمد بن الفضل الهاشمي ذكر عنك أشياء لا تقبلها القلوب فقال الرضا ع و ما تلك قال أخبرنا عنك أنك تعرف كل ما أنزله الله و أنك تعرف كل لسان و لغة فقال الرضا ع صدق محمد بن الفضل فأنا أخبرته بذلك فهلموا فاسألوا قال فإنا نختبرك قبل كل شيء بالألسن و اللغات و هذا رومي و هذا هندي و هذا فارسي و هذا تركي فأحضرناهم فقال ع فليتكلموا بما أحبوا أجب كل واحد منهم بلسانه إن شاء الله فسأل كل واحد منهم مسألة بلسانه و لغته فأجابهم عما سألوا بألسنتهم و لغاتهم فتحير الناس و تعجبوا و أقروا جميعا بأنه أفصح منهم بلغاتهم… .
ترجمه: امام رضا عليه السلام به افراد حاضر در مجلس فرمودند: متفرّق نشويد، زيرا من شما را در اين مجلس جمع کرده ام تا از هر چه که مي خواهيد از آثار نبوّت و علامات امامت ـ که به جز نزد ما اهل بيت در جاي ديگر نمي يابيد ـ از من بپرسيد. پس بشتابيد و مسائل خود را بپرسيد! عمرو بن هذاب پرسش را آغاز کرد و گفت: محمد بن فضل هاشمي از شما چيزهايی نقل کرده است که قلبهاي ما آن را قبول نمي کنند! امام رضا عليه السلام فرمودند: و آنها چيستند؟ گفت: او از شما به ما خبر داده است که شما همه کتاب هايی را که خدا نازل کرده، مي شناسید و به هر زبان و لغتی سخن می گویید. امام رضا عليه السلام پاسخ دادند: محمد بن فضل راست گفته است؛ من خودم چنين چيزي را به او خبر داده بودم؛ پس شما آغاز کنيد و سؤالهايتان را بپرسيد. عمرو بن هذاب گفت: پس ما قبل از هر چيز شما را با زبانها و لغات امتحان مي کنيم! اين شخص رومی است و اين هندی است و اين فارسی است و اين ترکی است که ما آنها را احضار کرده ايم. امام پاسخ دادند: هر چه دوست دارند بپرسند که من به خواست خدا، پاسخ هر کدام را به زبان خودشان مي دهم. پس از آن، هر کدام از آنها سؤالی را با زبان و لهجه خودش پرسيد و امام عليه السلام نيز هر يک از آنها را با زبان و لهجه خودشان پاسخ دادند. پس مردم شگفت زده شدند و مات و مبهوت ماندند و همگی آن افراد اقرار کردند که امام(ع) فصيحتر از خودشان به زبان و لهجه شان سخن مي گويد.» (الخرائج و الجرائح، ج 1، ص 341 تا 356 و بحار الانوار، ج 49، باب 4، ص 75 و الصراط المستقيم، ج 2، باب سابع، حديث 5، صفحه 195). کسانی که ادعا مي کنند چون ما فارس يا ايراني هستيم، چرا بايد از امامانی پيروني کنيم که عرب هستند، نه خدا را شناخته اند، نه دین را و نه انسان را. اگر عقل داشتند و تعقّل می کردند، می فهمیدند که خدا، یکی و خدای همه است. انسانها همه یک نوعند و فطرت الهی واحد دارند. لذا دین نیز از آدم تا خاتم، فقط و فقط یکی بوده است؛ و آنچه تفاوت داشته، زبان بیان آن یک دین بوده است. لذا مساله تفاوت ادیان یا تکامل ادیان، افسانه ای است که نه پشتوانه ی عقلی دارند نه مورد تأیید وحی می باشد. از منظر عقل و نقل، تمام انبیاء یک دین داشته اند؛ و باقی ادیان، از خود بشر از تحریف آن یک دین ساخته است.
خلاصه کلام اینکه: اين گونه سخنان ملي گرايانه و ناسيوناليستي، ريشه در تعصّبات کور و نامعقول و جاهلانه دارد؛ و هیچ عاقلی به خود اجازه نمی دهد که چنین نگرش ضدّ عقلی و ضدّ انسانی در مغزش راه یابد، کجا رسد که آن به زبان آورد. بانی این همه جنگ و ستیزهای اقوام و نژادها، در طول تاریخ نیز محصول مغز معیوب این گونه افراد بیمار دل و شیطان صفت بوده است. اگر مردم همه عاقل بودند محال بود بر سر این گونه امور به ستیز با یکدیگر بپردازند. چون عقل به وضوح می فهمد که نه عرب بودن، به خودي خود نه فضيلت یا نقص محسوب مي شود و نه ايراني بودن و فارس بودن. ملاک انسانيت، آراسته بودن به فضايل انسانی است، چه فارس باشيم و چه عرب و چه غیر آن. واقعاً جای تأسف است که موجوداتی با این افکار شیطانی و پلید و ضدّ انسانی در جایگاه شریفی چون استادی دانشگاه قرار گرفته اند و گوش تن و جان انسانها را در اختیار گرفته اند، و جوهر انسانی مشترک آنها را با آتش تعصّبات جاهلانه خود تباه می سازند؛ و به جای اینکه شعار دهند که « حقیقت را هر جا یافتی تابعش باش! » سر بسته و در لفافه شعار می دهند که« منکر هر چه عربی است باش، اگر چه حقیقت باشد». البته اینها در حقیقت با ایران غیر ایران کار ندارند، بلکه دشمن اسلامند. اگر اینها حقیقتاً ایران گرا هستند، پس چرا فقط به عربی گیر داده اند؟ چرا به زبان انگلیسی گیر نمی دهند؟ چرا پزشکی را از غرب می گیرند و این را عیب نمی دانند؟ چرا فیزیک و شیمی را غرب گرفته اند و این را عیب نمی دانند؟ پس چرا فقط گرفتن اسلام از زبان عربی عیب دارد؟ عاقلان می دانند که حکمت را باید به چنگ آورد حتّی اگر در عمق دریاها یا اوج آسمانها باشد. اگر اطّلاع یابیم که حکمتی است بزرگ و مخفی شده در زبان انگلیسی یا آلمانی یا چینی به حکم عقل بر ما لازم است که برای یافتن آن حکمت، آن زبان را فراگیریم ؛ یا از آشنایان به آن زبان کمک بگیریم برای برای دستیابی به آن حکمت. لذا حضرت رسول(ص) فرمودند: « اطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّينِ فَإِنَّ طَلَبَ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِما ــ علم را طلب نمایید اگر چه در چین باشد ؛ که همانا طلب علم واجب است بر هر مرد و زن مؤمنی» (بحار الأنوار،ج1،ص180) و فرمودند: « الْحِكْمَةُ ضَالَّةُ الْمُؤْمِنِ يَأْخُذُهَا حَيْثُ وَجَدَهَا ـــ حکمت گمشده ی مؤمن است که هر جا آن را بیابد به دستش می آورد» (بحار الأنوار،ج2،ص105) و امیرمؤمنان(ع) فرمودند: « الْحِكْمَةُ ضَالَّةُ الْمُؤْمِنِ فَاطْلُبُوهَا وَ لَوْ عِنْدَ الْمُشْرِكِ تَكُونُوا أَحَقَّ بِهَا وَ أَهْلَهَا ـــ حکمت گمشده ی مؤمن است، پس آن را طلب کنید، اگر چه نزد مشرک باشد؛ که همانا شما به حکمت شایسته ترید و اهل آن هستید» (بحار الأنوار،ج2،ص 97) و فرمودند: « الْحِكْمَةُ ضَالَّةُ الْمُؤْمِنِ فَخُذِ الْحِكْمَةَ وَ لَوْ مِنْ أَهْلِ النِّفَاق ــــ حکمت گمشده ی مؤمن است، پس آن را بگیرید اگر چه از اهل نفاق باشد» (بحار الأنوار،ج2،ص99) و فرمودند: « الْحِكْمَةُ ضَالَّةُ الْمُؤْمِنِ فَلْيَطْلُبْهَا وَ لَوْ فِي أَيْدِي أَهْلِ الشَّر ــ حکمت گمشده ی مؤمن است، پس آن را بجویید اگر چه در دست افراد شرور باشد» (بحار الأنوار،ج75،ص 38) شما را به خدا آیا می شود که انسان این سخنان سراسر نور را به بهانه ی اینکه به زبان عربی گفته شده اند دور بیندازد؟! عاقل را چه به عربی و انگلیسی و فارسی! عاقل با معنا کار دارد، حال آن معنا در هر زبان که می خواهد باشد. عاقلان شکارچیان معانی نورانی و الهی اند، و مثل سفها کاری با کلمات و الفاظ ندارند. نوریان مر نوریان را جاذبند، ناریان مر ناریان را طالبند.
منبع: نرم افزار پرسمان دانشجویی
————————–
#سرباز_۳۱۴
sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج?
#فهمیدن_محرم
فیلم شبکه های اجتماعی
خوب میخوام ی نگاهی بندازم به داستانی که شیعیان میگن در مورد سفر امام حسین از مکه و مدینه به کوفه
اینجور که اونا میگن نامه ای میاد از کوفه که پاشوبیا ایشون اون موقع توی حج بوده و رها میکنه میاد به کوفه حالا میخوام نگاه کنیم بببینید کوفه را من در نقشه مشخص کردم این کوفه هست تو استان نجف هست در شرق نجف است یعنی پایینتر از کربلاس صد وخورده ای کیلومتر پایینتر است هیچ عقل سلیمی باور نمیکنه قبول نمیکنه که یه نفر که میخواست از عربستان به کوفه بره تو مسیرش از کربلا بیاد …
پاسخ شبهه:
دو عامل میتواند در چنین رخدادهایی مؤثر باشد:
1️⃣ در زمانهای قدیم راههای ارتباطی – به دلیل نبود امکانات، صعب العبور بودن، وجود شنزار و… - مانند امروز لزوماً مستقیم نبود. و معمولاً پیکهای خبررسان، راه میانبر را برای ارسال هرچه سریعتر خبر انتخاب میکردند، اما کاروانها -بویژه اگر خانواده همراه آنان بود- از مسیرهای عمومی حرکت میکردند که هم دسترسی به آب و استراحتگاه داشته و هم از دستبرد راه زنان در امان باشند.
با توجه به عامل جغرافیایی و تاریخی به نظر میرسد چنین عاملی در رسیدن کاروان امام حسین(ع) به کربلا تأثیرگذار نبوده است.
2️⃣ ممکن است به اجبار راهی غیر از راه اصلی برگزیده شود که به نظر میرسد عامل اصلی تغییر حرکت امام حسین(ع) و رسیدن آنان به کربلا همین اجبار بوده است؛ زیرا لشکر عبید الله بن زیاد به فرماندهی حر بن یزید ریاحی دائماً مسیر حرکت امام حسین(ع) را تغییر میداد. به عنوان نمونه به دو مورد اشاره میکنیم.
امام حسین(ع) رهسپار شد تا به منزل «شراف» رسید؛ چون سحرگاه شد همچنان به جوانان دستور داد آب بسیار بردارند، سپس به راه افتاد و تا نیمه روز راه رفت، … امام حسین(ع) فرمود: ما در اینجا پناهگاهى نداریم که بدان پناه بریم و آنرا در پشت سر قرار داده و از یک رو با این لشکر روبرو شویم؟ ما (اصحاب) به او گفتیم: چرا این منزل ذو حسم است که در سمت چپ شما است، اگر بدان جا پیشى گیرید آنجا چنان است که شما میخواهید، پس آن حضرت سمت چپ راه را گرفته ما نیز با او بدان سو رفتیم، چیزى نگذشت که گردنهاى اسبان پیدا شد و چون نیک نگریستیم از راه به یک سو شدیم، و چون که دیدند ما راه را کج کردیم، آنان نیز راه خود را به سوى ما کج کردند… .(مفید، الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد، ج 2، ص 77، کنگره شیخ مفید، قم، چاپ اول، 1413 ق)
… سپس امام(ع) به یاران خود فرمود: برخیزید و سوار شوید. آنان سوار شدند و منتظر ماندند تا بانوان هم سوار شدند و چون سوار شدند دستور حرکت فرمود و همین که خواستند راه بیفتند و برگردند، سپاه حر مانع حرکت ایشان شدند. امام حسین(ع) به حر فرمودند: چه مىخواهید؟ گفت: مىخواهم ترا پیش امیر عبید الله بن زیاد ببرم. امام(ع) فرمود: در این صورت به خدا سوگند از تو پیروى نخواهم کرد و این سخن سه بار میان ایشان رد و بدل شد، و چون سخن به درازا کشیده شد، حر گفت: من مأمور جنگ کردن با شما نیستم، بلکه مأمورم از شما جدا نشوم تا شما را به کوفه ببرم. اکنون که از پذیرفتن این موضوع خوددارى مىکنی راهى را انتخاب کن که نه به کوفه برسد نه به مدینه و این مورد اتفاق من و شما قرار گیرد تا براى امیر عبید الله نامه بنویسم. شاید خداوند کارى پیش آورد که براى من در آن عافیت باشد و گرفتار جنگ با شما نشوم. این راه را بگیر و به سمت چپ راه عذیب و قادسیه برو. امام حسین(ع) حرکت کرد. حر هم با یاران خود از کنار ایشان حرکت مىکرد
(فتال نیشابوری، روضة الواعظین و بصیرة المتعظین، ج1، ص 179، انتشارات رضى، قم، چاپ اول)
#سرباز_۳۱۴
#تقدیر
“ﻗﺘﻞ #ﺣﺮﺍﻡ ﺍﺳﺖ …
ﻭﻟﯽ ﮐﺸﺘﻦ ﻣﺨﺎﻟﻔﺎﻥ ﻭ ﮐﻔﺎﺭ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .
ﻓﺤﺸﺎ ﺣﺮﺍﻡ ﺍﺳﺖ …
ﻭﻟﯽ ﺍﮔﺮ ﺣﻘﻮﻗﺶ ﺭﺍ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﮐﻨﯽ ﺗﺎ ﭼﻬﻞ ﺻﯿﻐﻪ ﻭ ﭼﻬﺎﺭ ﻋﻘﺪﯼ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﻧﺪﺍﺭﺩ
ﺩﯾﻦ ﺗﺤﻤﯿﻠﯽ ﻧﯿﺴﺖ …
ﻭﻟﯽ ﺍﮔﺮ ﮐﺴﯽ ﺍﺯ ﺩﯾﻦ ﺧﺎﺭﺝ ﺷﻮﺩ ﺧﻮﻧﺶ ﺣﻼﻝ ﺍﺳﺖ .
ﺍﻧﺴﺎﻧﻬﺎ ﻧﺰﺩ ﺧﺪﺍ ﺑﺮﺍﺑﺮﻧﺪ …
ﻭﻟﯽ ﺍﺭﺯﺵ ﺯﻥ ﻧﺼﻒ ﻣﺮﺩ ﺍﺳﺖ !
ﺍﻧﺴﺎﻧﻬﺎ ﺑﺮﺍﺑﺮﻧﺪ …
ﻭﻟﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺮﺩ ﯾﺎ ﺯﻥ ﻏﯿﺮ ﻣﺴﻠﻤﺎﻥ ﺧﻮﻧﺒﻬﺎ ﺩﺭ ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ نمی شود!!!
میخواهند تو ندانی !!!
میان پرواز تا پرتاب تفاوت از زمین تا آسمان است،
پرواز که کنی، آنجا میرسی که خودت می خواهی اما
پرتابت که کنند، آنجا می روی که آنان می خواهند.
پس پرواز را بیاموز…!!!
پرنده ای که “پرواز” بلد نیست،
به “قفس” می گوید،
“تقدیر” !”
پاسخ شبهه:
1⃣ همردیف قرار دادن “مخالف” و “کافر” ، مغالطه نویسنده است . اسلام جواز به کشتن بی دلیل کسی نداده و حتی در جنگ که بالاترین نماد از حذف طرف مقابل است خداوند در آیه ۱۹۰ سوره بقره دستور به رعایت حدود و پرهیز از تعدی داده است:
2⃣ قوانین دین را خداوند بر مبنای مصالح و مفاسد و نیازهای بشر تعیین نموده و برای پاسخگویی صحیح به این غریزه طبیعی و رشد وکمال فرد ، ازدواج دائم را مشخص نموده و ازدواج موقت نیز تنها در مواردی که معذوریتهایی برای فرد وجود دارد توصیه شده است .
3⃣ ازدواج موقت با فحشا و زنا تفاوت اساسی دارد، از جمله:
* برخلاف زنا در ازدواج موقت امکان آمیزش جنسی دسته جمعی ، گم شدن نسل و … نیست.
* برخلاف زنا در ازدواج موقت اگر فرزندی متولد شود ،حلال زاده است و ارث می برد و…
* برخلاف زنا در ازدواج موقت زن و مرد شرعا تا زمان اتمام مدت عقد ، محرمند و تکالیفی نسبت بهم دارند.
* برخلاف زنا که طرفین به هیچ حدی پایبند نیستند ، در ازدواج موقت، صیغه عقد بین زن و مرد خوانده می شود و متعهد می شوند كه نسبت به حقوق هم وفادار باشند .
* ازدواج موقت در بعضی از موارد ، زمینه ازدواج دائم می شود ، اما معمولا یک مرد حاضر نیست با زنی که زنا کرده است، پیمان وفاداری ببندد و بر عکس .
4⃣ عدم اجبار در دین به آزادی باور و پذیرش قلبی دین مربوط است ، اما ارتداد علنی موضوعی اجتماعیست و ابراز علنی ارتداد ، موجب بر هم خوردن بنیانهای اعتقادی ، اجتماعی و … می شود . لذا نه فقط در اسلام بلکه درهمه جوامع بشری با تغییر علنی آیین مقابله می شود مانند دین یهود و مسیح که حکم ارتداد مرگ است.
5⃣ مجازات هر مرتدی در اسلام مرگ نیست و از میان چهار نوع مرتد ، تنها “مرتد فطری مرد” آنهم در شرایط خاص و با حصول موارد متعدد مستحق مرگ است .
6⃣ در اسلام ، زن در شخصیت و مدارج كمال انسانی با مرد برابر است و نصف بودن ارث او در برخی موارد ، به مسولیت های اقتصادی مرد در خانواده و جامعه باز می گردد . دادن نفقه ، مهر ، دیه عاقله ، شركت در جهاد و پرداخت حقوق واجب اجتماعی بر عهده مردان نهاده شده است .
* اسلام برای ایجاد تعادل میان مسئولیت و حق این احكام را وضع نموده و مرد تکلیف دارد آنچه ارث می برد را هزینه کند ، اما زن تکلیفی ندارد و می تواند پس انداز کند .
برخلاف ادعای نویسنده ، زنان همیشه نصف مردان ارث نمی برند !
7⃣ دیه نماد ارزش یک انسان نیست .
مثلا دیه یک شخصیت بزرگ با یک فرد عادی مساویست .
بیشتر بودن دیه مرد ، نشان توجه اسلام به زن است ، چرا که زن دیه مرد خود را دو برابر آنچه همسرش در قبال او دریافت می کند ، می گیرد تا با آسایش و وسعت بیشتری زندگی کند .
8⃣ انسانها برابرند و بر خلاف ادعای نویسنده برای مرد و زن غیر مسلمان دیه در نظر گرفته می شود .
9⃣ با استدلالات و استنادات بالا ، مشخص می شود کسی که نویسنده او را پرتابگر نامیده ، خودش است که در پناه الفاظ و آلودن حق و باطل در صدد حبس اندیشه خواننده متن است .
#سرباز_۳۱۴
#رهرو_اهلبیت #فهمیدن_محرم
امام حسین واتس اپ اینستا و اینستاگرام نداره وضعیت ها و استوری ها رو چک بکنه دلاتون حسینی باشه اخلاقتون حسینی باشه
ظلم نکنید قضاوت بیجا نکنید حق همدیگه رو نخورید تو زندکی همدیگه سرک نکشید
? پاسخ به شبهه ?
?واقعیت همینه که باید برای اهل بیت رهرو بود .
باید دستوراتش آن بزرگواران را اجرا کرد.
? اما سوال این است که دستور اقامه عزا از کجا آمده است. آیا جز دستور خداوند در سوره ی شورا آیه 23 و روایات نقل شده از اهل بیت است؟؟
? آیا اولین اقامه کنندگان عزا خود اهل بیت و خاندان ایشان نبودند؟؟
? آیا ثواب برگزاری جلسات و اقامه ی عزا از زبان و از طریق اهل بیت به ما نرسیده است؟؟
پس اگر ما میخواهیم رهرو باشیم باید اقامه عزا کنیم.
? بحث دیگر این است که اگر اینچنین جلساتی نباشد دستورات اهل بیت تا چه مدت در میان مردم باقی خواهد ماند؟
?آیا راه انتقال معارف یا یکی از بهترین راه انتقال معارف همین جلسات نیست؟
?این که برخی افراد فقط به فکر اقامه عزا باشند و به دیگر وظایف خود عمل نکنند، کار ناشایستی انجام می دهند ولی اینگونه نیست که بگوییم چون گره از کار کسی باز نمی کنند، اقامه عزا را نیز تعطیل کنید.
?بلکه بهترین راه حل این است که بگوییم افراد همه را با هم انجام دهند. هم اقامه عزا و هم انجام دیگر وظایف.
? برخی از ارزش ها مانند تبعیت از امام و فداکاری، ایثار، غیرت نسبت به خانواده و … از راه همین جلسات و اقامه عزا و گریه و زاری منتقل و تذکر و یادآوری می شود.
? بنابراین هر کسی که دلسوز دنیا و آخرت مردم هست باید به با شکوه تر برگزار شدن این جلسات کمک کند.
————————–
#سرباز_۳۱۴
sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج?
#فهمیدن_محرم
روایاتی که احیانا #مداحان و #روضهخوانان دوست ندارند که شیعیان از آن آگاه شوند:
«و من الفاظ الرسول(ص): “النیاحة من عمل الجاهلیة"؛ از فرمایشات پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) است که نوحهسرایی از اعمال دوران جاهلیت است.» (شیخ صدوق، من لا یحضره الفقهیه ۲۷۲-۲۷۱/ ۴، وسائل الشیعه ۲/۹۱۵ ، الحدائق الناضره ۴/۱۶۷ وجامع احادیث الشیعه ۳/۴۸۸، روضة المتقين في شرح من لايحضره الفقيه، ج۱۳، ص۵. بحار الانوار ۸۲/۱۰۳)
پیامبر اکرم(ص): « …. و انی نهیتکم عن النوح و العویل»: و من شما را از #نوحهخوانی و #شیون و واویلا کردن، نهی می کنم./جامع احادیث الشیعه ۳/۳۷۲
حضرت رسول(ص): «و انی نهیت عن النوح و عن صوتین احمقین فاجرین صوت عند نعمة لهو و مزامیر شیطان و صوت عند المصیبة خمش وجوه و شق جیوب ورنة الشیطان»: من از نوحهخوانی و دو آواز احمقانهی فاجر شما را نهی می کنم؛ آواز هنگام خوشی و شادی که آواز شیطان است و آواز هنگام مصیبت که همراه با زدن و خراشیدن صورت و چاک کردن گریبان است وآواز شیطان است. (مستدرک الوسائل ۱/۱۴۵ و جامع احادیث الشیعه ۳/۴۸۶)
پيامبر اكرم(صلوات الله عليه)مي فرمايند: «پس از مرگ من هرگز صورت نخراشيد، موي خود را پريشان نسازيد، داد و فرياد نكنيد و مجلسي كه همراه داد و فرياد است نداشته باشيد.»/شيخ حر عاملي، وسايل الشيعه، ج۲، ص ۹۱۵.
امیرالمؤمنین علی(ع) در نامهای به رفاعة بن شداد: «و ایاک و النوح علی المیت ببلد یکون لک به سلطان»: تو را بر حذر میدارم که در شهری که حاکم آن هستی، بر مردهای نوحه شود. (مستدرک الوسائل ۱/۱۴۴ و جامع احادیث الشیعه ۱/۱۴۴ و البحار ۸۲/۱۰۱)
علی(ع): «ثلاث من اعمال الجاهلیة لا یزال فیها الناس حتی تقوم الساعة: الاستسقاء باالنجوم و الطعن فی الانساب و النیاحة على الموتى »: سه چیز از اعمال جاهلیت است که همیشه مردم تا قیامت به آنها مبتلا هستند؛ طلب باران با ستارگان، طعنه زدن در نسب و نوحهخوانی بر مردگان. (۱/۱۴۳/۱۴۴،جامع احادیث الشیعه ۳/۴۸۸، بحار الانوار ۸۲/۱۰۱)
امام حسین(ع) در شب عاشورا خطاب به حضرت زینب(س): «در عزای من گریبان پاره نكن، به سر و صورت خود نزن، صدایت را بلند نكن و صبور باش.»/ بحارالأنوار، ج ۴۵، ص ۲
امام صادق(ع): «لا یصلح الصیاح على المیت و لا ینبغى ولکن الناس لایعرفون»: داد و فریاد زدن بر شخص مرده جایز و شایسته نیست و لکن مردم نمی دانند.(کافی ۳/۲۲۶،الوافى ۱۳/۸۸،وسائل الشیعه ۲/۹۱۶، جامع احادیث الشیعه ۳/۴۸۳)
امام صادق: «لا ینبغى الصیاح على المیت و لا تشق الثیاب»؛ شیون و زاری کردن و پاره نمودن لباس بر میت شایسته نیست.(کافی ۳/۲۲۵، ذکری الشیعه ۷۲، الوافى ۱۳/۸۸، وسائل الشیعه ۳/۹۱۴، ۴/۳۶۹، جامع احادیث الشیعه ۳/۴۸۳)
امام صادق(عليه السلام) مي فرمايند: «رسول خدا از فرياد كشيدن و داد كشيدن و نوحه سرايي كردن و بلكه از گوش دادن به آن در مصيبت ها منع كردند»./شيخ حر عاملي، وسايل الشيعه، ج۲، ص ۹۱۵.
محمد بن مکی عاملی ملقب به شهید اول: «شیخ در المبسوط و ابن حمزه، نوحهخوانی را تحریم کرده اند و شیخ ادعا کرده که نوحهخوانی به اجماع ـ شیعیان ـ حرام است».(الذکری/۷۲ و بحار ۸۲/۱۰۷)
آیت الله محمدحسین شیرازی: «لیکن از شیخ طوسی در المبسوط و ابن حمزه ثابت است که #نوحهخوانی را مطلقاً حرام دانسته اند».(۱۵/۲۵۳)
آیت الله محمدحسین شیرازی: «در جواهر ادعا شده که به سر و صورت زدن و شیون و واویلا نمودن قطعا حرام است»./ الفقه ۱۵/۲۶۰
محقق حلی: شیخطوسی به دلیل اجماع میگوید: گرفتن مجلس عزا مکروه است؛ چون از هیچ یک از ائمه ثابت نشده که به خاطر عزاداری جلسه گرفته باشند. لذا مجلس عزاداری با سنت و راه و روش سلف مخالف است/ المعتبر ۹۴
امام باقر (ع) مي فرمايند: «شديدترين مرتبه جزع، عبارت است از فرياد همراه با واي كردن، مضروب ساختن صورت و سينه، كندن موي از پيشاني و هركس گريه كند و فرياد بزند، صبر و شكيبايي را رها كرده و در غير آن راه قرار گرفته است.»/شيخ حر عاملي، وسايل الشيعه، ج۲، ص ۹۱۵.
? پاسخ به شبهه?
✅نکته اول:
در مرحله اول باید ثابت کرد که اصل نوحه خوانی و گریه کردن مورد تایید قرآن است و بعد به سراغ روایات برویم
حضرت یعقوب (علیه السللام) بعد از فراق فرزندش آن قدر محزون بود و گریه می کرد که چشمانش سفید شد و به تعبیر فرزندانش، نزدیک بود خود را هلاک کند:
( قالَ یا أَسَفی عَلی یوسُفَ وَ ابْیضَّتْ عَیناهُ مِنَ الْحُزْنِ فَهُوَ کَظیمٌ) ؛(یوسف آیه ۸۴)
و گفت: « اى دردا و اندوها بر یوسف » و چشمان او از اندوه سفید شد، اما خشم خود را فرو می برد (و هرگز کفران نمی کرد)
(قالُوا تَاللَّهِ تَفْتَؤُا تَذْکُرُ یوسُفَ حَتَّی تَکُونَ حَرَضاً أَوْ تَکُونَ مِنَ الْهالِکینَ)؛(یوسف آیه ۸۵)
گفتند: «به خدا تو آن قدر یاد یوسف می کنی تا در آستانه مرگ قرار گیری، یا هلاک گردی!
اگر پیامبر خدا در غم فراق و دوری فرزندش چنین بیتابی کرده و ناله سر می داده ،پس چه اشکالی دارد شیعیان هم در غم کشته شدن امامشان نوحه بخوانند و گریه کنند ؟
در آیه ای دیگر از قرآن می خوانیم :
لا یُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلاَّ مَنْ ظُلِمَ (نساء آیه ۱۴۸)-
خداوند دوست ندارد کسى با سخنان خود، بدیهای (دیگران) را اظهار کند؛ مگر آن کس که مورد ستم واقع شده باشد. خداوند، شنوا و داناست
این آیه به صراحت می فرماید:
کسی که به حقش تعدی شده است می تواند به پا خیزد حقش را مطالبه کند
حال چه اشکال دارد که شیعیان با نوحه و روضه خوانی به افشای جنایات یزید و یزیدیان بپردازند
نکته دوم:
ادر این جا به بررسی معنای روایاتی می پردازیم که می فرمایند” نوحه سرائی از اعمال دوران جاهلیت است”
ظاهر این حدیث اشاره به اعمال باطلی است که در زمان جاهلیت مرسوم بود که وقتی کسی از دنیا می رفت زنان نوحه گر را دعوت مى کردند که با آهنگ هاى مخصوص خود و اشعار پر از دورغ و فریب بر مرگ او نوحه سرایى کنند و یک عزاى ساختگى و قلابى برپا سازند.
و اما معناى دیگرى که شاید منظور این حدیث باشد این است که در برابر حوادث سخت و پیچیده و مشکلات زندگى فردى و اجتماعى نوحه گرى و ناله کردن بیهوده است و باید با عقل و استقامت مشکلات را حل کرد(۳)
ضمن این که در احادیث زیادی در کتب شیعیان و اهل سنت داریم که به مشروعیت نوحه و عزاداری تصریح شده است.
✅به عنوان مثال به چند حدیث درباره مشروعیت گریه و نوحه در کتب اهل سنت اشاره می کنیم
مر رسول الله صلى الله علیه و آله و سلم بدار من دور الأنصار من بنى عبد الأشهل وبنى ظفر فسمع البکاء والنوائح على قتلاهم فذرفت عینا رسول الله صلى الله علیه و آله و سلم فبکى ثم قال لکن حمزه لا بواکی له فلما رجع سعد بن معاذ وأسید بن حضیر إلى دار بنى عبد الأشهل أمرا نساءهم أن یتحزمن ثم یذهبن فیبکین على عم رسول الله صلى الله علیه و آله و سلم
رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم از کنار خانه هایی از أنصار (بنى عبد الأشهل وبنى ظفر) عبور میکردند که صدای بکاء و نوحه بر کشتگان خودشان را شنیدند. چشمان رسول خدا صلى الله علیه و آله وسلم پر از اشک شد و فرمود: عمویم حمزه گریه کن ندارد. و چون سعد بن معاذ و أسید بن حضیر به خانه های بنى عبد الأشهل بازگشتند زنانشان را أمر کردند تا غم و اندوه خود را در سینه ها حبس کنند و ابتدا برای عموی رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم عزاداری کنند(۴)
حاکم هم در مستدرک میگوید:
عن أبی وائل قال قیل لعمر بن الخطاب رضی الله عنه أن نسوه من بنی المغیره قد اجتمعن فی دار خالد بن الولید یبکین وإنا نکره أن یؤذینک فلو نهیتهن فقال عمر ما علیهن أن یهرقن من دموعهن سجلا أو سجلین ما لم یکن لقع ولا لقلقه یعنی باللقع اللطم وباللقلقه الصراخ
به عمر بن خطاب گفته شد: زنانی از بنی مغیره در خانه خالد بن ولید اجتماع کردهاند و گریه میکنند و از این اکراه داریم که موجب اذیت تو گردند اگر ممکن است آنها را از این کار نهی کن.
عمر گفت: چه اشکالی دارد چند قطره اشک بریزند البته مادامی که به ضربه به خود و فریاد نیانجامد.(۵)
حَدَّثَنَا أَبُو سَعِیدٍ الْأَشَجُّ حَدَّثَنَا أَبُو خَالِدٍ الْأَحْمَرُ حَدَّثَنَا رَزِینٌ قَالَ حَدَّثَتْنِی سَلْمَى قَالَتْ دَخَلْتُ عَلَى أُمِّ سَلَمَه وَهِیَ تَبْکِی فَقُلْتُ مَا یُبْکِیکِ قَالَتْ رَأَیْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ تَعْنِی فِی الْمَنَامِ وَعَلَى رَأْسِهِ وَلِحْیَتِهِ التُّرَابُ فَقُلْتُ مَا لَکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ شَهِدْتُ قَتْلَ الْحُسَیْنِ آنِفًا
سلمی میگوید: بر ام سلمه وارد شدم در حالی که ایشان گریه می کردند، عرضه داشتم چرا گریانید؟
ایشان فرمودند: رسول خدا را درخواب دیدم درحالی که موهای سر و محاسن ایشان خاک آلود بود، عرضه داشتم: یا رسول الله شما را چه شده است (چرا شما را به این حالت می بینم)؟
ایشان فرمودند: هم اکنون شاهد کشته شدن حسین بودم (۶)
✅پی نوشت ها:
[۱ ]من لا یحضره الفقیه ج ۴ ص ۳۷۶
[۲ ] بحارالأنوار، ج ۴۵، ص ۲
[۳
]خلاصه ای از کتاب یکصد و پنجاه درس زندگى ص: ۵۰ مولف آیت الله مکارم
[۴ ] تاریخ طبری، ج ۲، ص ۲۱۰ ـ السیره النبویه لابن هشام، ج ۳، ص ۶۱۳ ـ الثقات، ج ۱، ص ۲۳۴ ـ البدایه والنهایه، ج ۴، ص ۵۴ و ۵۵.
[۵ ] المستدرک على الصحیحین، ج ۳، ص۳۳۶
[۶ ] سنن ترمذی، ج ۱۲، ص ۱۹۵
————————–
#سرباز_۳۱۴
#شهید_تاسوعا
? روایتی از هـمسر
#شهـید #مصطفی_صدرزاده
یک روز بہ میدان شهدایِ گمنام
در فـاز ۳ اندیشہ رفتیم …
چند تا پله میخورد و آن بالا
پنج شهید گمنـام دفن بودند …
من از پلہهـا بالا رفتم و دیدم کہ
مصطفی حتی از پلہهـا هم بالا نیامد !!
پایین ایستادہ بود و با لحن تندی گفت :
« اگر شما کار اعزام مرا جور نکنید ،
هرجا بروم میگویم که شما کاری نمیکنید
هرجا بروم میگویم دروغ است که
شهـدا عند ربهـم یرزقــون هـستند ،
میگویم روزی نمیخورید و
هیچ مشکلی از کسی برطرف نمیکنید
خودتان باید کارهای من را جور کنید».
دقیقا خاطرم نیست
که ۲۱ یا ۲۳ رمضان بود
من فقط او را نگاہ میکردم …
گفتم من بالا میروم تا فاتحه بخوانم
او حتی بالا نیامد که فاتحهای بخواند؛
فقط ایستادہ بود و
زیر لب با شهدا دعوا می کرد !!
کمتر از دہ روز بعد از این ماجرا
حاجتــش را گرفت …
سه روز بعد از عید فطر بود که
برای اولین بار اعــزام شد.
مصطفی اصلا برای ماندن نبود
نمی توانست بمــاند …
آن زمانی هم که اینجا بود، اینجا نبود
#سرباز_۳۱۴
#حسن_آقامیری
حسن آقامیری: به قول آقای مهران مدیری میگفت مهمون داریم چ مهمونی
بر میگیردن چ برگشتنی
چون ماها(ما مذهبی ها) خیلی آدمای خوبی باشیم اینه که بیخیال دنیا میشیم به عشق بهشت
مثلا تو دنیا من به دخترا نگا نمیکنم
چرا؟
میگه آقا حورالعین مانند لولو
آب میخوره تو گلوش معلومه
وحشتناکه اینا ها اینا کجاش قشنگه؟ یارو آب بخوره تو گلوش معلوم بشه وحشتناکه ولی اینا مثلا میخوان بگن بلور
سلیقه قدیمی هاس برای اوناس
قدها بلند
قد بلند همه دوست داشتن
همه کوتوله بودن؛ قد بلند درست کردن که قدها ۲ متر! نردبونه مگه؟!!
حالا تو دنیا بی خیال دختره میشیم اونجا میگه آقا ی درخت هست در بهشت به بعضیا میدن این برای همه نیست خاصه
بعد روی هر برگش ی حورالعین نشسته
درخت توته مثلا تکون میدی حورالعین میریزه
خوب الان ۵۰ تا حورالعین میخوای چکار کنی؟
خوب تو که میگی همشون مثل هم هستن
خوب چه فرقی داره؟مثلا ی دونه با پنجاه دونش فرق داره؟
پاسخ به شبهه?
? بسم الله الرحمن الرحیم
?️ متاسفانه در این سخنرانی برخی از احادیث و آیات قرآن مجید به شکل نادرستی تبیین شده است.
?️ باید دقت داشته باشیم که عالم آخرت و بهشت با عالم دنیا تفاوتهای فراوانی دارد.
وسعت و دامنه ی حیات در آخرت و بهشت بسیار بیشتر و متفاوت با دنیاست. و حتی به نظر می رسد بدن انسان هم در آنجا دچار تغییرات بسیاری شده و با زندگی بهشتی تناسب یافته است.
مثلا تعداد زیاد همسران و حوریان بهشتی که نصیب یک شخص می شود به علت همین تفاوت زندگی بهشتی با دنیوی است.
لذا نباید بهشت و نعمتهای بهشتی را با دنیا و تصور دنیوی خود مقایسه کنیم و احادیث و آیات قرآن کریم را مورد تمسخر قرار دهیم.
?️ توصیفات عجیب و غریبی از زیبایی و ویژگیهای حوریان بهشتی در قرآن و روایات آمده است.
مثلا در برخی از روایات درباره ی لطافت بدن آنها چنین آمده است:
ابوبصیر می گوید به امام صادق علیه السلام عرض کردم: فدایت شوم حورالعین از چه چیزی خلق شده است؟ فرمود: از خاک و سرشت بهشتی. (به قدری لطیف است) که مغز دو ساق پایش از وراء هفتاد لباس ابریشمین پیداست. (بحار، ۸، ۱۲۱)
در مورد بلند قامت بودن حوریان نیز برخی با استناد به حدیثی از رسول اکرم صلی الله علیه وآله معتقدند قد و قامت بلندی دارند.
یرى مخ ساقها من وراء سبعین حلة طولها سبعون ذراعا وعرض ما بین منکبیها عشرة أذرع. (کافی، جلد ۸)
?️ غِلمان، خادمان بهشتی هستند و به نظر می رسد زنان بهشتی با آنان ازدواج نمی کنند، بلکه گفته شده با شوهران دنیایی خود که بهشتی شده اند اگر بخواهند ازدواج می کنند یا شخص دیگری از مردان بهشتی را انتخاب می کنند.
?️ شراب بهشتی با نوشیدنی و شراب دنیایی بسیار متفاوت است. قید طهور و پاکیزه بودن بسیار اهمیت دارد. مانند شراب دنیایی بی عقلی، مستی، بوی بد و سردرد … نمی آورد.
وَسَقَاهُمْ رَبُّهُمْ شَرَابًا طَهُورًا (انسان، ۲۱)
?️ این فرد اگر بیشتر مطالعه کند و بر عمق دانسته های خود بیفزاید، آموزه های دینی را به شکل نادرست به مردم انتقال نخواهد داد.
————————–
#سرباز_۳۱۴
?sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج?
#قاسم_بن_الحسن
تقویت روابط خانوادگی با روضه امام حسین(ع)
#فهمیدن_محرم
?سخنان اندیشمند مسیحي -کریس هیور- در مورد #امام_حسین علیه السلام
?"امام حسین الگوئي کامل براي تمام انسانیت است ما باید کراماتِ اخلاقي #حسین را در وجود خودمان بروز دهیم ."?
#شهادت یعنی تسلیم شدن در برابر خواست خداوند است.
#محرم
#سرباز_۳۱۴
#فهمیدن_محرم
♦️سوال:
چرا عزاداری امام حسین(ع) از روز اول محرم شروع میشود؟
❇️پاسخ:
۱_امام رضا(ع) میفرماید: «از اول دهۀ محرم، حزن و اندوه در چهرۀ پدرم دیده میشد و حالت عزادار به خود میگرفت و روز دهم، روز مصیبت و گریۀ او بود» (امالی صدوق/128)
۲_عزاداران با ده شب عزاداری، در واقع خود را برای حضور در غم بزرگ عاشورا آماده میکنند. اگر عزاداری از روز عاشورا شروع میشد ذکر مصیبتها خیلی دردناکتر و غیرقابل تحملتر میشد.
۳_یک دهه عزاداری قبل از عاشورا میتواند موجب کسب توجه و سوز دل در روز عاشورا باشد. کسانی که دل غافلی دارند یا در اثر توجه به تعلقات دنیا احساس محبتشان به امام حسین(ع) کم شده، ده روز فرصت دارند تا در محافل عزاداری با شنیدن مواعظ و معارف دینی آمادگی لازم را کسب کنند تا مبادا در روز مصیبت بزرگ عاشورا بیاحساس و بیتوجه باشند.
۴_و شاید حکمت آن این باشد که در واقع این عزاداری دهۀ اول محرم یک نوع اعلام آمادگی برای نصرت است تا صرف سوگواری، و گویی عزاداران به قصد یاری اباعبدالله الحسین(ع) از همان ابتدای محرم به خیمۀ اباعبدالله الحسین(ع) میروند که مولایشان را غریب نگذارند. به همین دلیل عزاداری دهۀ عاشورا رنگ و بوی حماسی دارد و دستههای عزا با علائم دستههای رزمی در میادین دیده میشوند. در حالی که عزاداری از عصر عاشورا و شام غریبان به بعد تنها رنگ و بوی غم به خود میگیرد و حتی رسم شده است از ظهر عاشورا به بعد بیرقها را به علامت شهادت اباعبدالله الحسین(ع) میخوابانند و دیگر برافراشته نگه نمیدارند.
استاد پناهیان
#سرباز_۳۱۴
#مذهب
مذهب چيست پاسخش را نمی دانم! اما سخن بزرگان را با هم بخوانیم يک فيلسوف تابحال هرگز يک روحانی را نکشته است، درحاليکه روحانيون ، فلاسفهٔ زيادی را کشته اند! “دنيس ديروت” وقتی که مردم بيشتر آگاه می شوند ، کمتر به روحانی و بيشتر به معلم توجه می کنند. «رابرت گرين اينگرسول» یک #روحانى نسبت به #برهنگى و رابطهٔ طبيعى و غریزی ِ دو جنس حساسيت دارد ، اما از کنار #فقر و فلاکت مى گذرد! “سوزان ارتس” وقتی مُروِّجين ِمذهبی به سرزمين ما آمدند ، در دستشان کتاب #مقدس داشتند و ما در دستمان زمين هايمان را… پنجاه سال بعد ، ما در دست ، کتاب های مقدس داشتيم و آنها در دست زمين های ما را !! ” جومو کيانتا” #دين بهترين وسيله برای ساکت نگه داشتن عوام است. “ناپلئون بُناپارت” اگر بر #مسلمانان تکلیف شده بود که روزانه به جای هفده رکعت نماز ، هفده دقیقه مطالعه کنند ؛ امروزه نه تنها هیچ مسلمان ِ بی سوادی وجود نداشت ؛ بلکه اصلأ “هیچ مسلمانی وجود نداشت” !!! «صادق هدايت» چه سنگدل است «سیر» ی که «گرسنه» ای را نصیحت می کند تا درد ِگرسنگی را تحمل کند…!!!! «جَبران خلیل جَبران»
? *پاسخ به شبهه*
? 1️⃣ جملات فوق اگر واقعی و منصفانه بیان شده باشد، مخاطبش قطعاً روحانیت مسیحی است نه روحانیت مسلمان. این مطلب از گویندگان جملات فوق مشخص می شود.
2️⃣ از لحاظ علمی، اصطلاح دین و مذهب با هم تفاوتهایی دارند. نویسنده شبهه اگر واقعاً نمی داند یا مذهب چیست باید به کتابهای علمی مراجعه کند تا به حقیقت دست یابد نه به قضاوتهای منفی درباره دین.
3️⃣ در اسلام نه تنها روحانیون هیچ فیلسوفی را نکشته اند بلکه اساساً تمام فیلسوفان مسلمان، خود روحانی و عالم دین نیز بوده اند. از کندی و فارابی و خواجه نصیر گرفته تا ابن سینا و ملاصدرا و علامه طباطبایی و امام خمینی. در مقابل فیلسوفان بی دین و پوچ گرایی بوده اند که افکارشان افراد زیادی را به #خودکشی واداشته است. و یا فیلسوفانی که استدلالهایشان، توجیهی برای جنایتهای قدرتمندان شده است.
4️⃣ اگر آموزه های دینی با تعالیم عقل و علم در تناقض باشد، هر عاقلی، عقل را بر دینِ ضدِ عقل ترجیح می دهد. شاید ادیان دیگر تعالیم عقل ستیز داشته باشند اما دین اسلام و مذهب تشیّع هیچ گزاره عقل ستیزی ندارد؛ هر چند برخی تعالیم دینی را نمی توان با عقل صِرف درک کرد.
5️⃣ روحانیون مسلمان، هم نسبت به برهنگی و فساد و فحشاء که ویران کننده جوامع بشری است حساس هستند و هر نسبت به فقر و فلاکت، لذا طبق دستور پروردگارشان، پرداخت خمس و #زکات و #صدقات واجب و مستحب دیگر بر خود لازم می دانند.
6️⃣ دین اسلام، نه تنها عوام را ساکت نگه نداشته است بلکه همواره در دوره های مختلف مخصوصاً در دوران معاصر، مسلمانان را علیه ظلم و استکبار و وابستگی و طاغوت به قیام واداشته است. مسلمانان طبق تعلیمات قرآن نه ظلم می کنند و نه زیر بار ظلم می روند. دین اسلام، ساکتان در مقابل ظلم را شریک در ظلم ظالم می داند.
7️⃣ اگر صادق هدایت چنین سخنی گفته باشد، به او می گوییم جهل مطلق، هزاران برابر بهتر از مطالعه ای است که سرانجام کار ما را به پوچی و خودکشی بکشاند. اسلام دین #عقلانیت است. در جایجای #قرآن، مردم به تدبرّ و تفکر و تعقل در باورهای دینی و مخلوقات و پدیده ها دعوت شده اند. در اسلام گفته شده که یک ساعت تفکر بهتر از هفتاد سال عبادت است. در اسلام طلب علم بر هر زن و مرد واجب دانسته شده است.
————————–
#سرباز_۳۱۴
sapp.ir/poorseshgar
علت #سجده دار شدن فراز آخر #زیارت_عاشورا
آیا،علت سجده دار شدن فراز آخر زیارت عاشورا را می دانید؟؟؟!!!
در عبارت سجده زیارت عاشورا می خوانیم :
«اللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاکِرِینَ لَکَ عَلَى مُصَابِهِمْ الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى عَظِیمِ رَزِیَّتِی اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی شَفَاعَةَ الْحُسَیْنِ یَوْمَ الْوُرُودِ وَ ثَبِّتْ لِی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَکَ مَعَ الْحُسَیْنِ وَ أَصْحَابِ الْحُسَیْنِ الَّذِینَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ دُونَ الْحُسَیْنِ علیه السلام»
زیارت عاشورا حدیث قدسی است و اولین کسی که از اهل بیت علیهم السلام متن زیارت عاشورا را برای عموم مردم خواند ، امام باقر علیه السلام است که فرمودند :
پدرم از پدرش و ایشان از جد ما پیامبر (ص) و ایشان از جبرئیل و جبرئیل از خداوند متعال نقل کردند که خداوند فرمود :
السلام علیک یا أبا عبدالله یعنی متن زیارت در بین اهل بیت علیهم السلام بوده است. روایت وارد شده که : سیدالشهدا در روز عاشورا دو بار زیارت عاشورا را قرائت کردند ، این خیلی مهم است ؛ یک بار سیدالشهدا بین نماز ظهر و عصر روز عاشورا از ابتدا تا انتهای زیارت را خواندند و یک بار از صبح عاشورا تا غروب عاشورا بنا بر مناسبتی تکه ای از زیارت عاشورا را خواندند ؛ این مطلب از یک جنبه بسیار با اهمیت است و قابل ذکر در روضه هاست ، آن مرتبه ای که کامل خواندند بین الصلاتین بود ، اما یک باری را که تکه تکه خواندند تمام فرازهای زیارت عاشورا خوانده شد جز این فرازی که الان سجده دارد ، در این فراز دیگر حضرت به شهادت رسیدند .
شما سجده های آیات قرآن را نگاه کنید یا سجده واجب هستند یا سجده مستحب و در تمام این موارد چه واجب و چه مستحب ، کلمه سجده در تمام این آیات ذکر شده است ، شما این فراز انتهایی زیارت عاشورا را می خوانید در حالی که هیچ کلمه سجده ای در آن ذکر نشده است .
و سجده مستحب هم است ، نه سجده واجب ؛ چرا بدون ذکر کلمه سجده ، ما سجده می کنیم .
جواب در این روایت آمده است که از ابتدا ، این فراز سجده نداشته است ، یعنی از ابتدا که این زیارت به وسیله حدیث قدسی بر پیامبر (ص) وارد شد ، سجده نداشته است و سجده آن در روز عاشورا به وجود آمده است که سیدالشهدا از صبح روز عاشورا بنا به مناسبتی فرازی از زیارت را می خواندند و این فراز سجده خوانده نشد تا زمانی که آن ملعون لعین بالای سر حضرت آمد تا سر مبارک ایشان را از تن جدا کند از جلو نتوانست سر را جدا کند ، پیکر را برگرداند و سر را از قفا جدا کرد ؛
در روایت وارد شده که وقتی پیشانی حضرت به خاک افتاد،آن حضرت این فراز انتهایی را شروع کرد و فرمود:«اللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاکِرِینَ» و این خیلی مهم است و به همین علت این فراز زیارت سجده دار شده است ؛امام در حال سجده عرضه می دارند : اللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُحَمْدَ الشَّاکِرِینَ؛
هم علت سجده دار شدن مشخص است،و هم اینکه حضرت در چه حالی بوده اند؟
نه در حالی که حضرت علی اکبر یا علی اصغرشان را از دست داده اند یا از اسب افتاده اند، در حالی حضرت به اینجا رسیده که به پیکر بی جان حضرت رحم نمی کنند و می خواهند سرحضرت را از بدن جدا کنند.
? در چنین حالی حضرت شاکر و حامد خداوند است.
?اینجاست كه صبر سيدالشهداء از طرف خداوند ستودنی مي باشد.
اللهم الرزقنا توفیق زیارت الحسین ع فی الدنیا و شفاعت الحسین ع فی الاخرة
ان شاء الله
?♀سجده شکر?♀
?♀ سجده ی شکر برابر است با تمام گنج های دنیا و آخرت،پس با دقت آنرا بخوانید
? فضیلت سجده شکر در کلام خدا
???????
?? بسیاری از ما نه فضیلت این سجده را می دانیم و نه کیفیت قرائت آن را بطور کامل عمل می کنیم.؛
هرگاه بندهای نماز خود را بخواند و سپس سجده شکر را به جای آورد ، خداوند حجاب میان بنده خود و فرشتگانش را کنار میزند و به ملائکه می فرماید:
ای فرشتگان من ، به بندهام نگاه کنید فریضه مرا انجام داده و عهدم را تمام کرده و پس از آن در جهت پاسداشت تمام نعمت هایم سجده شکربجای آورد?پاداش این بندهام چیست؟
پس ملائکه میگویند :
خداوندا ، رحمتت
خداوند دوباره از ملائکه میپرسد :
ای ملائکهام پاداش این بندهام چیست ؟
پس ملائکه میگویند : خداوندا ، جنت و بهشتت
خداوند دوباره از ملائکه میپرسد :
ای ملائکهام پاداش این بندهام چیست ؟
پس ملائکه میگویند :
خداوندا ، رفع هرگونه هم و غم از او
خداوند دوباره از ملائکه میپرسد :
ای ملائکهام پاداش این بندهام چیست ؟
پس ملائکه می گویند: خداوندا ما علمی جز آنچه به ما آموختی نداریم !!!!
آنگاه خداوند می فرماید : پاداش بندهام اینست ؛
?همانگونه که او از من تشکر کرد من نیز از او تشکر میکنم
?و با فضلم به سوی او خواهم رفت
?و رحمتم را به او نشان میدهم
? چه ضرری دارد تا ما هر روز سجده شکر را به جای آوریم؟!?وقتی خداوند اینهمه از ما راضی و خوشنود می شود.
? بهتر است که فرد با طهارت و به سوی قبله سجده شکر را به جای آورد.
و هر کسی که نعمتی بر او نازل شده و یا بلایی از او دفع گردیده زیباست که سجده شکر بر درگاه خداوند به جای آورد …خواه این فرد با وضو باشد یا نباشد و خواه به سوی قبله بوده باشد و یا خیر .
? سجده شکر را پس از هر نماز به جای آورید …
به این شکل? :
بعد نماز سجده کنید ، سپس
۳مرتبه بگویید ؛
شُکْراً لِلّهِ ?
۴مرتبه بگویید ؛?
حَمْداً لِلّهِ ?
? نکته:عددها ?اهمیت دارد،چون قول و فعل معصومین علیهم السلام است.
? باشد که این فرصت طلایی را از دست ندهید …
? این را برای تمام دوستانت بفرست که هر گاه سجده شکری به جای آوردند تو نیز در اجر و ثواب آنان سهیم خواهی بود،حتی اگر بمیری،این ثواب نصیب تو خواهد بود.
خداوندا،
به کرمت از طرف من،والدینم و خانواده ام این پست را صدقه جاریه برایم قرار بده .
آمین یا ربالعالمین
#جهل_مقدس
فاجعه «جهل مقدس»
سیدمصطفی محقق داماد
۴۱۱سال پيش، در روز ۱۷فوريهی ســـال ۱۶۰۰ ميلادی، “جوردانو برونو” فيلسوف ايتاليايی پس از گذراندن ۸ ســـال در سياهچالهای خوفناک دادگاه انگيزاسيون (تفتيش عقايد) در ميدان كامپو دی فيوری شـــهر رم زنده زنده در آتش سوزانده شد. برونو كسی بود كه از حق تمام انسانها برای انديشيدن بدانگونه كه دلشان میخواست، دفاع میكرد.
نوشتهاند كه وقتی برونو را به یک ستون آهنين بسته بودند و انبوهی از هيزم برای سوزاندن او جمع كرده بودند، او هم ساكت بود و تسليم شده بود و چيزی نمیگفت؛
ولی اتفاقی افتاد كه یک جمله گفت كه در تاريخ باقی ماند.
آن اتفاق اين بود كه ناگهان ديدند پيرزنی نزدیک شد و تكه هيزمی در دست داشت و با آوردن نام خدا بر لب، آن را به روی هيزمها انداخت.
برونو سكوتش را شكست و گويی عمل اين پيرزن مغز استخوانش را سوزانده بود، گفت:
«لعنت بر اين جهل مقدست!»
خلاصه شده
?پاسخ به شبهه?
?بسم الله الرحمن الرحیم
? چیزی را که ایشان جهل مقدس می نامند، همان فهم نادرست و ناقص تعالیم دینی است، شخص بدون داشتن هیچ تخصصی در امور دینی فکر می کند و نظر می دهد و عمل می کند.
چنین شخصی دچار جهل مرکب است، یعنی خودش هم نمی داند که نمی داند.
مانند بعضی از نیروهای داعش که واقعا از روی جهالت و فهم اشتباه از دین، انسانهای بی گناه را برای تقرب به خداوند می کشند.
در اسلام انسان باید ابتدا تفکر و تعقل و تحقیق کند و از علماء آگاه سوال کند بعد به چیزی اعتقاد پیدا کند.
اسلام حامی تفکر و تعقل و علم است و دشمن جهل و خرافات و… است.
قرآن کریم ما را به تفکر و تعقل و تدبر در دین و آیات الهی دعوت می نماید.
أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ (نساء، ۸۲)
أَفَلَا تَعْقِلُونَ (بقره، ۴۴)
کَذَٰلِکَ نُفَصِّلُ الْآیَاتِ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ (یونس، ۲۴)
————————–
#سرباز_۳۱۴
sapp.ir/poorseshgr
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج?
#واکسن_کرونا #عقب_ماندگی
می دانید عقب ماندگی یعنی چی؟
یعنی اینکه اعراب تزریق بهترین واکسنهای دنیا رو انجام دادند اونوقت ما مشغول عزاداری برای اجداد آنها هستیم و کرونا را گسترش میدیم…
نتیجه می گیریم که:
ما به واکسن کرونا نیاز نداریم!
عقل نیاز داریم عقل!
? پاسخ به شبهه?
✅ عقب ماندگی یعنی اینکه:
به جای تبعیت از حق و حقیقت، تعصبات پوچ و نژاد پرستانه را دنبال کنی.
✅ عقب ماندگی یعنی اینکه:
در کشوری که هزاران کتابخانه دارد و صدها هزار کتاب درباره اسلام در آنها موجود است، و در عصر ارتباطات و در اینترنتی که صدها هزار سایت علمی معتبر دارد، نسبت به اسلام و تاریخ اسلام آنقدر بی اطلاع باشی که آن را یک دین نژادی بدانی و تعظیم شعائر این دین و بزرگداشت شخصیت های برجسته آن را عزاداری برای «اجداد عرب ها» بپنداری!
✅ عقب ماندگی یعنی اینکه:
وقتی در کشور خودت چند نوع واکسن کرونا با عوارضی کمتر از واکسن های معروف خارجی تولید شده، هنوز چشم انتظار واکسن های خارجی باشی و آنها را بهترین واکسن دنیا بدانی.
✅ عقب ماندگی یعنی اینکه:
خودت را تحقیر کنی و غرب را بهترین جای دنیا بپنداری. یعنی اینکه وقتی چندین کشور اروپایی تزریق واکسن آسترازنکا را به دلیل عوارض احتمالی متوقف کردند، تو هنوز چشم و گوش بسته جنس خارجی را بهترین جنس بدانی!
✅ عقب ماندگی یعنی اینکه:
ندانی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، می شود بدون هیچ خطری مراسمات مذهبی و غیر مذهبی را برگزار کرد و برگزاری مراسمات عمومی لزوما به معنای گسترش دادن بیماری نیست.
? شما ادعا کردید که اعراب تزریق بهترین واکسنهای دنیا را انجام دادند.(یعنی ادعا کردید که عربها همه واکسینه شده اند!) اگر عربستان سعودی و عراق را هسته مرکزی جهان اسلام بدانیم و بررسی کنیم که این دو کشور چه میزان واکسیناسون انجام داده اند، کذب ادعای شما آشکار می شود:
عراق: 2.7 درصد (حداقل یک دوز تزریق شده)
عربستان صعودی: 60 درصد(حداقل یک دوز تزریق شده)
عربستان و عراق هنوز نتوانسته اند نیمی از جمعیت خود را به طور کامل واکسینه کنند.
❌هر گونه کپی برداری و انتشار مطالب فقط با درج کامل لینک پاسخ به شبهات مورد رضایت ماست
————————–
#سرباز_۳۱۴
?sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج?
#فهمیدن_محرم
#روز_اول_محرم
☑️ ریان بن شبیب روایت شده که گوید
در روز اول #محرم به محضر امام رضا (علیه السلام) رفتم، و آن حضرت به من فرمود:
«ای پسر شبیب روزه هستی؟» عرض کردم: «نه…» سپس آن حضرت درباره ی محرم و روز عاشورا و مصیبت جانگداز امام حسین (ع) سخنانی فرمود که از آن جمله بود: ای پسر شبیب براستی که ماه محرم ماهی است که مردم زمان جاهلیت در گذشته به خاطر حرمت آن ماه، ستم و جنگ را در آن حرام می دانستند ولی این امت نه حرمت ماه را نگه داشتند و نه حرمت پیامبر را، که فرزندان او را کشته و زنانش را اسیر کرده و اموالش را به غارت بردند. خدایشان هیچ گاه نیامرزد.
? «يَا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ كُنْتَ بَاكِياً لِشَيْءٍ فَابْكِ لِلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ (ع) فَإِنَّهُ ذُبِحَ كَمَا يُذْبَحُ الْكَبْشُ …»
? ای فرزند شبیب اگر خواستی بر چیزی گریه کنی، بر حسین بن علی بن ابیطالب گریه کن که براستی او را همانند گوسفند کشتند، و به همراهش هیجده مرد از خاندانش را نیز کشتند که در زمین همانندی نداشتند، و در شهادت آنها آسمانهای هفتگانه و زمینها گریستند، و چهار هزار فرشته برای یاری او بر زمین فرودآمدند ولی او را کشته دیدند، و از این رو در کنار قبر آن حضرت تا روز قیام حضرت قائم همچنان ژولیده مو و گردآلود می مانند و از یاران آن حضرت خواهند بود و شعارشان نیز «یا لثارات الحسین» می باشد.
? عیون أخبار الرضا علیه السلام ؛ ج1 ؛ ص299
? #اعتقادات
? #امامت
? #محرم
?#سرباز_۳۱۴
#فهمیدن_محرم
▪ امام به گریه نیاز نداره!!!
▪ عده ای با ژست #روشنفکر_دینی می گویند:
امام حسین(ع) شهید نشد که ما گریه کنیم و توی سر وکله بزنیم باید راه حسین را شناخت حسین به این عزاداریها نیاز نداره
#پاسخ
? این حرف درستی است که امام حسین(ع) به #گریه ما نیاز ندارد.
خداوند هم به نماز و عبادت ما احتیاجی ندارد پس انجام ندهیم؟
?اصلا اینجا حرف از #نیاز امام حسین(ع) به عزاداری ما نیست. این شبهات با حرفهای قشنگ دینی مخلوط میشود.
❌ کسانی که ادعای #روشنفکر_دینی دارند.
به این سوال جواب دهند، چرا امام موسی کاظم(ع) که #خودشان امام معصوم هستند برای امام حسین(ع) عزا داری میکردند؟
? امام رضا(ع):
هر گاه ماه #محرم فرا می رسید، پدرم (موسی بن جعفر علیه السلام) دیگر خندان دیده نمی شد و غم و افسردگی بر او غلبه می یافت تا آن که ده روز از محرم می گذشت، روز دهم محرم که می شد، آن روز، روز مصیبت و اندوه و #گریه پدرم بود.
?امالی صدوق، ص 111
⁉یا چرا امام صادق(ع) از قول پدرشان میفرمایند:
? امام صادق(ع):
پدرم امام باقر(ع) به من فرمود: ای جعفر ! از مال خودم فلان مقدار #وقف نوحه خوانان کن که به مدت ده سال در «منا» در ایام حج، بر من نوحه خوانی و سوگواری کنند.
?بحار الانوار، ج 46، ص .220
▪ گریه بر امام حسین(ع)، گریه اعتراض به ظلم است.
گریه بر محبت امام حسین(ع)
⁉مگر در زیارت #عاشورا نمی خوانیم که با محبت حسین(ع) به خدا نزدیک میشویم؟
❌با حرفهای به ظاهر قشنگ، دنبال تحریف و #تخریب روضه امام حسین(ع) هستند و تازه خود را اسلام شناس و امام شناس هم معرفی می کنند.
#سرباز_۳۱۴
#شبه_غدیر
در روایتی از امام رضا (ع) نقل شده خداوند متعال در روز عید #غدیر خم گناهان شصت ساله ی بندگان مومن را می بخشد. آیا با این وصف نمی توان گفت مردم هرچه می خواهند می توانند گناه کنند زیرا در ایام عید یا حتی با خواندن چند دعا و آیه ی قرآنی گناهانشان پاک خواهد شد؟
❇️پاسخ
✍ در پاسخ به شبهه ی بالا باید به چند نکته ی مهم اشاره کنیم:
۱. باید دانست که لطف و بخشش خداوند متعال که خود را با القابی نظیر رحمان، رحیم، غفار، تواب و …معرفی فرموده است آنقدر بسیار است که به هر بهانه ای به دنبال بخشش گناهان بندگان خویش است و همیشه آنان را به سوی خود می خواند. با توجه به آیات قرآن، همه ی گناهان به جز شرک و ناامیدی از درگاه خدا، قابل بخشش هستند. در آیه ی 53 سوره ی زمر می خوانیم: ? «قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ» ترجمه: بگو: اى بندگان من كه در جنايت به خويش (به واسطه گناه) از حد گذشتيد، از رحمت خدا نوميد مگرديد، بىترديد خداوند همه گناهان را مىآمرزد، زيرا اوست آمرزنده و مهربان. بنابرین هر بنده ای هرچند گناهان بسیاری داشته باشد، همیشه راه توبه و بازگشت به سوی خدا باز و هموار است. البته گناهانی هم هستند که حق الناس محسوب می شوند و باید علاوه بر توبه، در صدد جبران و ادای حقوق اشخاصی بود که حقشان ضایع شده است.
۲.امیدواری به بخشندگی و عطوفت پرودگار نسبت به بندگان، مجوزی برای ارتکاب دائمی به گناهان نیست و نباید در انجام گناه عمد و اصرار در کار باشد. از آنجا که شیطان و هواهای نفسانی همیشه در کمین انسان نشسته اند، بنده ممکن است هر لحظه در اثر لغزش و غفلت به گناه بیفتد؛ لذا همیشه باید از گناهان گذشته استغفار کرده و مدام دست دعا به درگاه الهی برداشت، به آن امید که با #شفاعت اهل بیت (ع) لطف و کرمش شامل حال ما بوده و از آتش دوزخ نجات یابیم. رحمت پرودگار تا آنجاست که حتی با توبه و تداوم عمل صالح، گناهان به حسنات مبدل می شود. ( فرقان: 50 )
۳.با توجه به محتوای برخی روایات، بعضی ایام و اوقات بابرکت و حتی حضور در برخی مکان های مقدس، از جمله بهانه هایی است که خداوند رحمان و رحیم با توجه به حالات قلبی و درونی انسان، از گناه وی در گذشته و رحمت بی انتهای خود را شامل حال او می کند. مثلا ماه مبارک رمضان و ایام پربرکت قدر، زمان مناسبی برای توبه از گناهان و آمرزش آنها عنوان شده است و همچنین خواندن برخی دعاها و آیات قرآنی نیز در پاک شدن معاصی بی تاثیر نیستند.
? اما در مورد این روایت باید گفت: روز #عید_غدیر خم نیز به عنوان روز “اکمال دین و اتمام نعمت” از فضایل بیشماری برخوردار بوده و روزی است که در روایات از عید فطر و قربان برتر شمرده شده و برای آن، اعمال مستحبی بسیاری سفارش شده است. یقیناً این روز پربرکت نیز فرصتی است برای بندگان که از خدا برای خود و دیگران طلب آمرزش و مففرت کنند. در این روایت امام رضا (ع) به یکی از یاران خود می فرماید: به راستی که روزِ غدیر خم در [میان اهلِ] آسمان مشهورتر است از روزِ غدیر در [میان اهلِ] زمین… ای پسرِ ابی نصر! هر جا بودی، در روزِ غدیر نزدِ امیرالمؤمنین علیه السلام [در نجف] حاضر شو، که همانا خداوند [در این روز] برای هر مرد و زنِ مؤمن و مسلمان گناهِ شصت سال را می آمرزد، و از آتش می رهاند دو برابرِ آنچه رهانده در ماه رمضان و شب قدر و شب فطر… به خدا سوگند اگر مردم فضیلت این روز را حقیقتاً می شناختند، به راستی که ملائکه روزی ده بار دست در دست ایشان می گذاشتند، و اگر نبود اکراهم از طولانی شدن [سخن]، از [دیگر] فضائل این روز و آنچه خداوند عطا می کند به کسانی که آن را می شناسند، یاد می کردم آنقدر که به عدد شمرده نشود.
? تهذیب الأحکام، ج۶، ص۲۴ و بحار الأنوار، ج۹۴، ص۱۱۸
✅ در مجموع باید گفت طبق آیات و روایات و ادله ی فراوان، روایت مورد بحث به لحاظ محتوا اشکالی ندارد و باید از هر بهانه و فرصتی که از سوی باری تعالی برای بندگان فراهم می شود، برای بخشش و تقرب سود جست
#غدیر
#فهمیدن_محرم
️ شیعه به دروغ میگوید امام حسین(ع) در روز عاشورا تشنه بوده، در حالیکه در کتب معتبر شیعه مانند لهوف آمده صبح روز عاشورا امام حسین(ع) و اصحابش غسل کردند و نوره کشیدند. اگر آب نداشتند چطور غسل کردند.
? وجود عطش و تشنگی در روز عاشورا در میان سپاه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) از مسلمات تاریخی و از وقایع قطعی کربلا است که در همه کتب تاریخی و روایی و مقاتل مختلف به آن اشاره شده است. طبق نقلهای تاریخی ابن زیاد دستور داد تا حر، سپاه امام را در جایی بیآب و علف و به دور از آب فرود آورد و او نیز این دستور را اجرا کرد. همچنین نقل شده ابن زیاد دستور داد پانصد سوار را در کنار رودخانه مستقر کند و از رسیدن سپاه امام به آب، ممانعت کند. لذا از 7 محرم آب را بر سپاه امام بستند.
? بر این اساس بستن آب بر امام و یارانش از مسلمات تاریخ کربلاست، اما در این میان بارها اصحاب امام با دشمن در گیر شده و آب را به خیمه ها آوردند، به همین خاطر است که حضرت اباالفضل العباس به سقای کربلا مشهور میشود، سقا یعنی کسی که بسیار آب آورده است، لذا اصحاب در نهم محرم به شریعه فرات رفته و آب زیادی آوردند و آن شب هم آب داشتهاند و هم غسل کردهاند.
✅ البته غسل آنان مانند زمان ما نبوده که آب زیادی مصرف کنند، اصحاب با آب بسیار کمی غسل کردهاند و شاید مثلا یک ظرف بزرگ را قرار داده و آب در آن ریخته و به نوبت در آن غسل کرده باشند.
? شاید سوال کنید با وجود چنین آب زیادی چرا تشنگی به وجود آمده است؟
? در پاسخ میگوییم: روز عاشورا طولانی بوده و به طور طبیعی بچهها و زنان حرم آب مصرف کردهاند و به مرور زمان آب کم شده است، چرا که از همان طلوع آفتاب جنگ شروع میشود و در میانه روز و نزدیک اذان ظهر، آب مشکها تمام شده و کم کم تشنگی شروع میشود، یعنی چنین نبوده که از همان اول صبح تشنه باشند.
? سوال دوم اینکه ممکن است کسی بگوید چرا امام و اصحابش این آب را برای روز ذخیره نکردند؟
? در پاسخ میگوییم: به طور طبیعی آنان فکر میکردند، مانند همیشه میروند و از فرات آب میآورند چون بارها این کار را کرده بودند، لذا آوردن دوباره آب اصلا دور از انتظار نبود. اما روز عاشورا عمر سعد حدود 4 هزار نفر را مامور شریعه فرات کرد و از ورود یاران امام به آب ممانعت کردند.
? دشمن به کتاب لهوف استناد کرده است، اما در همین کتاب تشنگی و عطش امام و یارانش نیز بیان شده، به طور مثال در مورد حضرت علی اکبر مینویسد: «آنگاه به نزد پدر بازگشت و عرض كرد: پدر جان، تشنگى مرا كشته، و سنگينى آهن توان را از من برده، آيا جرعهی آبى هست؟»
? در مورد حضرت علی اصغر نیز مینویسد: امام به جنگ اشتغال داشت، زينب خواهر امام، كودكی را آورد و گفت: اين طفل تو سه روز است كه آب نياشاميده، برايش آبى طلب كن. امام(ع) كودك را بر روى دست گرفت و فرمود: «اى قوم! شيعيان و اهل بيتم را كشتيد و فقط اين طفل باقى مانده كه از عطش به خود مىپيچد، او را با جرعهای از آب، سیراب كنيد».
? #اعتقادات
? #امامت
? #راهنما_شناسی
? #محرم
? #شبهات
?#سرباز_۳۱۴
#شبه_ادیانشناسی
باید از این افراد پرسید:
شما برای شناخت یک مکتب آیا به خود تعلیمات آن مکتب رجوع میکنید یا مدعیان آن(منظور مراجع و دین شناسان متعهد و متخصص نیست)؟
چرا شما وجود تنافض بین مدعیان ادیان را به خدا و اصل دین ارجاع میدهید بجای اینکه به خود مدعی نسبت دهید؟
?نویسنده ی این متن اگر ذره ای از ادیان آگاهی داشت و اگر میداند، کمی بی غرض بود، میدانست…
? اولا #مسیحیت تحریف شده .
?ثانیا مسیحیت آیین بی شریعت است.
?و ثالثا به همین آیین بی شریعت و تحریف شده هم مسیحیان عمل نمیکنند.
?چهارما اگر مسیحت همان مسیحیت الهی باشد که از طرف خود خداوند توسط حضرت عیسی علیه السلام به بشر تعلیم داده شده،همان خدا آخرین دین را اسلام قرار داده و یقیناً فرستاده او عیسی علیه السلام هم این بشارت را به پیروان خود داده و از آنها خواسته که آیندگان به پیامبر خاتم صلوات الله علیه و آله وسلم ایمان بیاورند.
?خیلی خنده دار است ساده لوحانه بیاییم ،برای مثال معاذالله امیرالمومنین علیهالسلام را با معاویه مقایسه کنیم و بگوییم اینها که هر دو ادعای اسلام دارند؟ و خنده دار تر ومضحک تر اینکه نتیجه بگیریم مثلا تناقض در اصل دین و خدای این دین است!!!
پس اساس این متن با دروغ شروع میشود وهمان اولین کلمه ای که میگوید خدا گفته…..
این اوج خباثت یا خوشبختانه بگوییم جهالت عجیب نویسنده را نشان میدهد.
?بله خدایی که خالق آن، توهم و نفس پلید این دین ستیزان باشد حتماً تناقض هم میبافد. اما خدای خالق عالمیان هیچ تناقضی در او راه ندارد.
♨️اوج رسوایی اینها آنجاست که اگر ما بر فرض محال هم بپذیریم که دو مرجع دینی از دو دین متفاوت طبق دستور خدا متفاوت عمل میکنند، باز هیچ ایرادی وجود ندارد. چرا که خداوند احکام و شریعت خدا را طبق مصالح و مقتضیات هر زمانه ای جاری و ابلاغ میکند و آیا این موجودات بی عقل، این حق را هم به خداوند نمیدهند که احکام متفاوت برای زمان ها وافراد خاص و شرایط مختلف تشریع کند!!!؟
از همه جالب تر اینکه این دین ستیزان، خودشان را هم نماینده عقلانیت و انسان گرایی و آگاهی بخشی و دوری از تعصب و جهالت هم میدانند!!!☺️
#سرباز_۳۱۴
#فکر_کردن_درد_دارد
#تاریخ
?آیا رضاخان #محبوب بود؟
✅امروز با خلا اطلاعات تاریخی و فقدان مطالعه، عده ای بدنبال تاریخ سازی هستند.
بعنوانمثال #رضاخان میرپنج را فردی قهرمان و محبوب معرفی میکنند و اسطوره پوشالی میسازند.
✅فقط چند سوال ساده:
وقتی در #شهریور ۱۳۲۰ سه کشور آمریکا، شوروی و انگلستان به کشورمان حمله کردند و #رضاخان ناچار به استعفا و فرار از ایران شد، مردم ما بدلیل #جنگ از گرسنگی، ناامنی و تجاوز رنج میبرند،
اما هنگامی که خبر خارج شدن #رضاخان از ایران منتشر شد، همان مردم #غمزده بمدت یک هفته در شهرها به #شادی می پرداختند!
علت این #شادی مردم چه بود؟ چگونه به این پرسش تاریخی پاسخ میدهید؟ مردم چرا از کسی که بقولتان خدمات زیادی کرده بود #متنفر بودند؟
✅سوال دوم:
پس از فرار از کشور، قرار بود #رضاخان با کشتی انگلیسی به #هند برود اما اجازه ندادند به جزیره موریس رفت و نهایتا در ژوهانسبورگ در اثر سکته مُرد.
او در مرداد ۱۳۲۳ مُرد اما او را در مصر دفن کردند، شدت تنفر و احساسات ضد او آنقدر بود که حتی او را با وجود حضور پسرش در قدرت نتوانستند در ایران دفن کنند و در نهایت سال ۱۳۲۸ جنازه مومیایی شده او را به #ایران منتقل کردند، چرا؟
چرا مردمی که با پوست و گوشت خود #دیکتاتوری رضاخان را درک کرده بودند از او به این شدت تنفر داشتند اما عده ای امروز با تحریف تاریخ دنبال #قهرمان_سازی هستند؟
اگر شماهم در آن دوره تحت ظلم رضاخانی زندگی میکردید نظرتان همان بود که مردم جامعه بر آن عقیده بودند؟
این پرسشهای تاریخی ساده اما جهت دهنده اند.
#تاریخ_نامرد_نیست
#علیرضا_زادبر
#فکر_کردن_درد_دارد
?سخت تر از مرگ؟
از سخت ترین حالات برای انسان در روایات #اهل_بیت، لحظات #مرگ است
اما جالب اینجاست که یک حالت سختتر از آن هم اشاره شده است.
?امام على (ع):
أشَدُّ مِن المَوتِ طَلَبُ الحاجَةِ مِن غيرِ أهلِها
سخت تر از مرگ، #نياز_خواهى از نااهل است
✅خدا کند نیازمند انسان نااهل نشویم
#عمرکشون
#عید_الزهرا
?می گویند نهم ربیع الاول(ماه جاری) مصادف با #مرگ خلیفه دوم است.
در حالی که منابع تاریخی_روایی شیعه و سنی تاریخ مرگ خلیفه را ذی الحجه می دانند.
#اسناد??
“در کتاب استیعاب (ابن عبد البر) نقل شده است که عمر بن خطاب در روز چهارشنبه، چهار روز مانده به آخر ذی الحجه سال 23 هجری از دنیا رفته، اما واقدی آن را سه روز مانده به آخر ذی الحجه دانسته است.
✅ ربيع يا 26 ذي الحجه؟
بسياري از بزرگان شيعه براين اتفاق نظر دارند كه تاريخ قتل خليفه دوم 26 يا 29 ذي الحجة سال 23 هـ .ق است.
شيخ مفيد در كتاب « مسار الشيعه » آورده است:
✅« در روز بيست و ششم ذي الحجة سال 23 هجري عمر بن خطاب مجروح گرديد و در بيست ونهم ماه درگذشت . »
هم چنين ابن ادريس حلي در كتاب معروفي به نام سرائر آورده است:
« بايد دانست كه قتل خليفه دوم در 26 ذي الحجة سال 23 هـ .ق واقع شده است و اين مطلبي است كه صاحبان كتاب هاي « قره »، « معجم »، « طبقات »، « مسار الشيعه »، و سيد بن طاووس بر آن تصريح نموده اند بلكه اجماع شيعه و اهل تسنن نيز براين است. »
#بررسی_تاریخ_سقیفه
#بررسی_تاریخ_سقیفه
#استناد_به_منابع_اهل_سنت
?یکی از استدلال های اهل سقیفه بر غصب حق علی(ع) این بود که میگفتند او جوان است!
تجربه ندارد
عمر گفت: علی کوچک است
#بخوانید ?
مي گفتند علي جوان و بچه است در اکثر منابع أهل سنت اين عبارت هست.
تاريخ دمشق، جلد 42، صفحه 349 و اخبار الدوله العبايسه، صفحه 128. راغب اصفهاني هم درمحاضرات الأدبا نقل كرده كه مساله اي پيش آمد بين آقاي إبن عباس و جناب عمر كه چرا نگذاشتند خلافت به علي برسد.
جناب عمر گفت:
✅استصغروا صاحبك.
ديديم علي كوچك است و تجربه ندارد.
إبن عباس مي گويد:
✅قلت والله ما استصغروا رسول الله ان يأخذ براءة من ابي بكر فيقراها علي الناس.
قسم به خدا پيامبر علي را كوچك نشمرد زماني كه ابوبكر مامور بود به بردن سوره برائت كه پيامبر او را بر گرداند و به جاي او علي را فرستاد تا از او پس بگيرد و براي مردم بخواند.
يا در بعضي تعابير دارد آنوقتي كه پيامبر علي را به جنگ جنگجويان از بدر احد تا حنين مي فرستاد جوان و بچه نبود؛ ولي وقتي كه مي خواهيد خلافت را تصاحب كنيد او را متهم به بچگي مي كنيد؟
#حکومت_علی
?علی(ع) فقیر نبود…
✅علی(ع) از لحاظ #توانایی مالی فقیر نبود؛ میتوانست به بهترین شکل ممکن و مانند #ثروتمندان جامعه خود زندگی کند اما….
?این حکایت را بخوانید…
علی(ع) روزى از کنار #جمعى از قریش عبور میکرد، در حالیکه پیراهنى کهنه و وصلهدار به تن داشت، آنها بهم گفتند على(ع) تهیدست شده، این سخن به گوش حضرت رسید، به #متصدى صدقات خود فرمود که همه محصول خرماى امسال را جمع کن و یکجا بفروش و نقد نما، متصدى دستور حضرت را عملى کرد و پول آنها را خدمت حضرت آورد.
امام(ع) پولها را در همان انبار خرما ریخت، و به کارگزارش گفت: چون از تو خرما خواستم #پول را با پا پراکنده کن و بپاش. در این موقع به دنبال یکى از آن افراد قریش فرستاد، و در حضور آنها از کارگزار خود خرما طلبید، وى درهمها را با پا پخش نمود، مردان #قریش پرسیدند، یا ابا الحسن این همه اموال از کجا آمده؟!
فرمود: این مال کسى است که مال ندارد و تنگدست شده است، پس از بیرون رفتن آنان، حضرت دستور داد براى خانوادههاى بینوایى که هر سال خرما مىفرستادند به قدر #قیمت آن، از آن پولها بفرستند
کافی، ج 6، ص 439
#سرباز_۳۱۴
خانه داری
❤️احادیثی پیرامون ارزش خانه داری زنان …
1. هرگاه زنی برای مرتب کردن خانه چیزی را از جایی به جای دیگر ببرد خداوند به او نظر رحمت میکند.. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
2. در هربار شیر مکیدن نوزاد خداوند ثواب آزاد کردن یک بنده را به زن میدهد. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
3. جهاد زن خوب شوهرداری کردن است.(امام علی علیه السلام)
4. بهترین زنان زنی است که برای شوهرش خوشبو باشد. (امام صادق علیه السلام)
5. چند گروه از زنان با حضرت زهرا در قیامت محشور میشوند. یکی از انان زنانی هستند که بر بداخلاقی شوهر خود صبر میکنند. (امام صادق علیه السلام )
6. هیچ چیز برای زن در شب اول قبر بهتر از رضایت شوهرش نیست. (امام محمد باقر علیه السلام)
7. یک لیوان آب دست شوهر دادن بهتر از یک سال نماز شب خواندن و روزه گرفتن است. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
8. چون زنی به شوهر خود آب گوارایی دهد خداوند 60 گناه او را میبخشد. (پیامر اکرم صلےالله علیه وآله)
9. هیچ زنی نیست که دیگ غذایش را بشوید مگر آنکه خدواند او را از گناهان وخطا ها می شوید. (فاطمه سلام الله علیها)
10. هیچ زنی نیست که هنگام نان پختن عرق کند مگر آنکه خداوند بین او و جهنم هفت خندق قرار دهد. (فاطمه سلام الله علیها)
11. هیچ زنی نیست که لباس ببافد (بدوزد) مگر آنکه خداوند برای هر نخی صد حسنه می نویسد وصد گناه محو می کند. (فاطمه سلام الله علیها)
12. هیچ زنی نیست موی فرزندان خود شانه بزند ولباس آنان را بشوید ، مگر آنکه خداوند برای هر مویی حسنه ای بنویسد و برای هر موی گناهی را پاک کند واو رادر چشم مردم زینت دهد.(فاطمه سلام الله علیها)
13. بهتر وبرتر از همه اینها رضای خدا ورضای مرد از همسرش است .رضای همسر رضای خدا وغضب همسر غضب خدا می باشد. (فاطمه سلام الله علیها)
14. هیچ زنی نیست که با اطاعت همسرش بمیرد مگر آنکه بهشت بر او واجب میشود. (فاطمه سلام الله علیها)
15. هیچ زنى نیست که شوهرش را یکبار آب دهد (یک لیوان) مگر اینکه این رفتار براى او از عبادت یک سال که روزهایش را روزه بگیرد و شبهایش به شب زنده دارى مشغول باشد بهتر است وخداوند در عوض هر بار که شوهرش را آب دهد ، شهرى در بهشت براى او بنا مى کند وشصت گناه از او می آمرزد. (امام صادق علیه السلام)
?منبع احادیث: کتاب وسائل الشیعه ج 2ص39
پاسخ به شبهات ایام محسنیه
? افراط در عزاداری
هشدار آیتالله شبیری زنجانی دربارهٔ مجالس بیسند:
#ایام_محسنیه
✅ همینطور پشت سر هم دهه درستکردن، توسط جامعه قابل پذیرش نیست و بهمرور زمان، زمینهٔ انکار مجموعهٔ عزاداریها را بهوجود میآورد. افراط در عزاداریها به تفریط میانجامد.
✅ عدهای امروزه با افراط در عزاداریها زمینهٔ هتک حرمت را فراهم میکنند. این افراد در این زمینه مسئولند. آیا واقعاً کسی که مدعی محب اهل بیت (ع) بودن است موظف به چنین کارهایی است؟!
#سرباز_314
پاسخ به شبهات ایام محسنیه
#ایام_محسنیه
#افراط_تفریط
?تاریخ دقیق شهادت (سقط شدن) فرزند حضرت زهرا(س) مشخص نیست، چگونه عده ای از 28 صفر تا هشتم ربیع را، آغاز #ایام_محسنیه میدانند؟
#دلایل_را_بخوانید
شهادت حضرت محسن و هجوم به بیت وحی از قطعیات است ولی اینکه این اتفاق در چه زمانی افتاده است، مورد بحث است، مشهور شده که بلافاصله بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم ایام محسنیه یا دهه محسنیه بر پا می کنند.
✅دلایلی است که شهادت حضرت محسن را بلافاصله بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم زیر سوال می برد و این دلایل حاکی از آن است که اقلا بعد از یکماه پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم و هجوم به خانه وحی اتفاق افتاده است
از آنجا که چند هجوم به خانه وحی صورت گرفته و در حمله آخر منجر به شهادت محسن علیه السلام و ضرب و شتم حضرت زهرا سلام الله علیها شده، بعضی هجوم نهایی را با هجوم اول خلط کرده اند
✅به دلایل زیر در هجوم اول محسن علیه السلام شهید نشده و پس از یک ماه این اتفاق افتاده است
دلیل اول: با توجه به حدیث امام صادق علیه السلام که حضرت زهرا سلام الله علیها پس از مضروب شدن دچار مریضی شدید شدند نشان از آن دارد که بعضی از تحرکات اجتماعی حضرت زهرا سلام الله علیها قبل از مضروب شدن اتفاق افتاده است.
بنابراین خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها قبل از هجومی بوده که منجر به شهادت حضرت محسن علیه السلام شده است چون نحوه حرکت ایشان به مسجد نشان از عدم بیماری ایشان دارد.
✅ابن ابی الحدید در توصيف چگونگي آمدن حضرت فاطمه(س) به مسجد براي ايراد خطبه فدكيه آورده است كه آن حضرت با پوشش كامل در ميان جمعي از زنان در حالي كه چادرش بر اثر بلندي به زير پاهايش ميرفت و همچون رسولخدا(ص) راه ميرفت، به مسجد آمد. با توجه به اين تعبير كه: «ما تخرم من مشيه رسولالله؛ راه رفتنش هيچ تفاوتي با راه رفتن رسولخدا(ص) نداشت»، ميتوان چنين نتيجه گرفت كه تا هنگام ايراد خطبه، هنوز هجمهاي به خانه حضرت فاطمه(س) صورت نگرفته بود، زيرا در صورت حمله و مضروب شدنِ آن حضرت، نوعِ حركت او نميتواند معمولي باشد تا راوي آن را به راه رفتنِ رسول خدا(ص) تشبيه كند.
✅مسئله بعدی رفتن حضرت زهرا سلام الله علیها به خانه مهاجر و انصار برای جذب نیروست. بنا بر نقل سلمان فارسي، پس از غصب خلافت و فدك، اميرالمؤمنين(ع) همراه حضرت فاطمه(س) و حسنين شب هنگام به درِ خانه مهاجران و انصار رفته و آنان را به همراهي براي بازپسگيري حق خويش فرا خواندند. از آنجا كه بنا بر روايت سلمان، پس از حمله مهاجمان به خانه حضرت فاطمه(س) و واقعه سقط جنين، آن حضرت به طور مداوم و پيوسته بستري بود
تا به شهادت رسيد، ميتوان چنين نتيجه گرفت كه تا زمان ملاقاتهاي شبانه آن حضرت با مهاجر و انصار، هنوز حملهاي به خانه او صورت نگرفته بود؛ زيرا در صورتِ وقوع حمله، آن حضرت ديگر توان رفتن به در خانة تعداد زيادِ مهاجران و انصار(حتي فقط اهل بدر) را نداشت.
✅دلیل دوم :اعزام سپاه اسامه است، طبق برخي شواهد هجوم به خانه حضرت فاطمه(س) بعد از برگشت سپاه اسامه صورت گرفته است.
✅حضور شخصی به نام بریده بن حصیب اسلمی که در جریان هجوم به منزل حضرت زهرا سلام الله علیها نامش آمده و در سپاه اسامه نیز بوده است، گویای این مطلب است که این اتفاق نمی تواند در روزهای اول ماه ربیع افتاده باشد چون سپاه اسامه تقریبا بیش از یک ماه بعداز رحلت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم به مدینه باز گشت. بریده در این جریانات طرفدار حضرت علی علیه السلام بوده است.
?طبری دلائل الامامة.صفحه 134
? ابنابي الحديد، 263
? سليمبن قيس الهلالی153
?تلخيص الشافي صفحه 50 تا 78
#سرباز_314
پاسخ به شبهات ایام محسنیه
#ایام_محسنیه
#افراط_تفریط
?امام صادق(ع) کسی که بر مصیبت حضرت محسن(ع) نگرید را #نفرین کرده اند…
صحت دارد؟ ??
سند این روایت #ضعیف است زیرا مجلسی(ره) آن را از افراد شدیدا بدنام نقل کرده است. سند این روایت اینگونه است:
أَقُولُ رُوِيَ فِي بَعْضِ مُؤَلَّفَاتِ أَصْحَابِنَا عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ حَمْدَانَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ وَ عَلِيِّ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْحَسَنِيِّ عَنْ أَبِي شُعَيْبٍ وَ مُحَمَّدِ بْنِ نُصَيْرٍ عَنْ عَمْرِو بْنِ الْفُرَاتِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْمُفَضَّلِ عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ
?بحار الانوار، ج53، ص1
✅در اینجا دو تن از راویان که واسطه نقل هستند اتهامات سنگینی دارند و هر دو از پیشوایان فرقه منحرف نُصَیریه(علوی های سوریه و ترکیه) هستند که عقایدی شبیه علی اللهی ها دارند. این دو روای عبارتند از:
1 - محمد بن نصیر نمیری بصری
2 - حسین بن حمدان خصیبی
درباره محمد بن نصیر نمیری بصری باید دانست که از کسانی بود که نخست به دروغ ادعا کرد که وکیل خاص امام عسکری(ع) است سپس ادعای نبوت کرد و همجنسبازی را حلال اعلام کرد و خود نیز به این کار اقدام کرد از این رو امام عسکری (ع) توقیعی (بیانیه ای) صادر کردند و او را به صورت علنی لعن فرمودند.
?رجال الکشی، ص520 و 521
اما حسین بن حمدان خصیبی که کتاب الهدایة الکبری را نیز تالیف کرده است باید بدانیم که از نظر مذهبی منحرف بوده تا جایی که نجاشی(رجال شناس بزرگ شیعه) درباره اش می فرماید: «كان فاسد المذهب»
?رجالالنجاشي ص : 67
✅وی از بنیانگذاران فرقه ضاله نُصَیریّه است که معتقد به نواب اربعه در عصر غیبت صغری نبودند و به جای آن بزرگواران به بابیت «محمد بن نُصَیر نُمَیری بصری» اعتقاد داشتند و به همین دلیل به نام «نُصَیریه» شناخته می شوند.
تحقیقات درباره این فرقه که امروزه در سوریه به نام فرقه «علوی» شناخته می شود نشان می دهد دچار عقاید غالیانه و افراطی هستند و از جمله به تناسخ باور دارند. درباره شخصیت حسین بن حمدان و عقاید نُصَیریّه مقالات تحقیقی در #اینترنت موجود است.
#سرباز_314
پاسخ به شبهات ایام محسنیه
#ایام_محسنیه
#شبهات
?می گویند که امام زمان(عج) در هنگام #ظهور در اولین اقدام انتقام حضرت محسن(ع) را می گیرند.
به این عبارت #استناد میکنند:??
یأتی المهدی علیه السلام إلى روضه الرسول و یخرج الجبت و الطاغوت- حَبتَر و زُفَر- و یُحییهِما بإذن اللَّه، و یحاکمهما على غصبهما خلافه اللَّه و ادّعائهما ما لیس لهما و افترائهما على اللَّه و على رسول اللَّه و قتلهما محسناً و ایذائهما بضعه الرسول.
✅اولا این عبارت #حدیث نیست تا بخواهیم مورد بررسی روایی قرار دهیم
و ثانیا در هیچ کتاب معتبری یافت نشد.
از این دست مطالب بی اعتبار فراوان است.
#سرباز_314
داستان طلبگی من
سلام علیکم.به نام یگانه معمار هستی بخش.
من تک فرزندم و توی یک خانواده تقریبا(کم)مذهبی از طرف پدر و هم مادرم هستم.ولی پدر و مادرم روی حجاب و نماز من خیلی تاکید داشتند و از طرفی که من تنها فرزندشون بودم خیلی دوست داشتم همیشه ازم راضی باشند ولی هیچوقت درک واقعی مذهب رو نداشتم،یعنی به صورت تقلیدی و ناآگاهانه پیش میرفتم،نماز میخوندم ولی بدون اینکه عشق واقعی بخدا داشته باشم،حتی روزه میگرفتم گاهی بدون اینکه نماز بخونم.زمان همینطور میگذشت تا اینکه دوران راهنمایی یکی از دبیرهامون بخاطر حجابی که داشتم بهم پیشنهاد کرد بسیجی بشم ولی پدرم مخالفت کرد،هرچی اصرار میکردم اما اجازه نمیدادند،منم بخاطر علاقه زیادی که به فعالیت های بسیج پیدا کرده بودم رضایت نامه رو خودم امضا کردم،بعد یک هفته هم کارتم به دستم رسید،هرچند پدرم بعدها فهمیدند،امتحانات آخر ترم اول دبیرستانم بود که مدیرمون بهم پیشنهاد داد یک اردوی 4روزه تربیت حلقه صالحین برم و فرماندهی بسیج دانش آموزی مدرسه مون قبول کنم،از خوشحالی تو پوست خودم نمیگنجیدم،ولی خب میدونستم پدرم موافقت نمیکنن،اما به لطف خدا و بعدم مهربونی مدیرمون که با پدرم صحبت کردند من تابستان همان سال راهی اردو آموزشی شدم،اولین باری بود که از خانواده ام جدا میشدم.خلاصه من اردو تموم کردم_دیدگاه هام خیلی تغییر کرد تو ذهنم کلی سوال جواب داده شد_و فرمانده بسیج شدم و رشته علوم انسانی را انتخاب کردم و تا اینکه رسیدیم به اردوی راهیان نور،اولین بار بود که میرفتم و حس حال عجیبی داشتم،همیشه میشنیدم که جایی پر از آرامشه ولی من این آرامش لمس نکرده بودم،از وقتی اومدم توی حال و هوای بسیج یه حسی من به شناختن دینم وا میداشت که از دبیرهای دین و زندگیم کمک میگرفتم چون غیر از اونها کسی نبود توی زندگیم که این موضوعات برام باز کنه، هرچی بیشتر جواب سوالاتم میگرفتم بیشتر خداروشکر میکردم که یه بچه مسلمون شیعه به دنیا اومدم.
بالاخره روز حرکت رسید،واقعا خوشحال بودم،اول برای اینکه دوباره داشتم تجربه از خانواده دور شدن میچشدم و بعد هم داشتم میرفتم جایی که از آرامش خاصش شنیده بودم.
مدیرمون خیلی بهم بها میداد،من مسئول بچه های مدرسه خودمون شده بودم،و از طرفی هم عاشق مسئولیتم که فرماندهی بود.
از مناطق عملایتی دیدن کردیم تا رسیدیم به شلمچه،جایی که حس میکنم وضعیت الانم اونجا رقم خورد، توی حسینیه شلمچه با خانومی آشنا شدم،باهاش صحبت کردم،خیلی محبتش به دلم نشسته بود،توی صحبت هامون فهمیدم که طلبه هستند.صحبت های ما اونجا خاتمه پیدا کرد ولی بر حسب اتفاق ما دو بار دیگه توی دو جای مختلف باز هم دیدیم که توی آخرین دیدارمون من شماره ایشون گرفتم.
بعد این سفر رابطه ما ادامه پیدا کرد و من هر روز بیشتر جذب رفتار ایشون میشدم تا اینکه سال سوم بهم پیشنهاد دادند که بیام حوزه ولی خب من تابستان همون سال عقد کردم اونم توی سن 17 سالگی،چون زیاد شنیده بودم که پیامبر(ص) جوان هارو به ازداج در این سن تشویق میکردند.خداروشکر همسرم هم خیلی مذهبی بودند من سال چهارم دبیرستان تمام کردم اما کنکور دادم برای روانشناسی،خیلی دوست داشتم ولی نمیدونم چرا مردد شدم،اون سال نرفتم دانشگاه تا اینکه با پشتیبانی همسرم و دوستم که فارق التحصیل حوزه شده بود ،آبان ماه تصمیم قطعی گرفتم که وارد حوزه بشم و الان هم با یاری خدا پایه اول هستم?